Ludovic Orban, avertisment dur pentru PSD: „Nu vă jucați cu focul!”. Ce decizie de ultimă oră a anunțat premierul

Stan Filon 20.08.2020, 15:45
Ludovic Orban, avertisment dur pentru PSD: „Nu vă jucați cu focul!”. Ce decizie de ultimă oră a anunțat premierul

PSD a citit în Parlament astăzi moțiunea de cenzură „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”, care l-a iritat pe premierul Ludovic Orban. Acesta a venit cu un avertisment dur la adresa social-democraților și spune că nu s-a mai întâmplata așa ceva niciodată, în ultimii 30 de ani.

Ludovic Orban contestă la CCR moțiunea de cenzură a PNL

Premierul Ludovic Orban a declarat că a luat decizia să conteste la Curtea Constituțională un conflict între Guvern și Parlament în ceea ce privește depunerea moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul juridic de natură constituțională între Parlament și Guvern. În ce hal a ajuns PSD să facă ce nu s-a făcut în 30 de ani, să depună moțiune în vacanța parlamentară. Din punctul nostru de vedere acest lucru trebuie clarificat. Litera Constituției duce la o concluzie clară. Moțiunile nu pot fi depuse în vacanță parlamentară”, a declarat premierul.

Ludovic Orban contestă la CCR moțiunea de cenzură a PNL
Ludovic Orban contestă la CCR moțiunea de cenzură a PNL

PSD a depus moțiune de cenzură în vacanța parlamentară

Ludovic Orban a precizat că sesizarea va fi finalizată astăzi și va fi depusă „fie astăzi, fie mâine”. De asmenea, premierul le-a cerut celor din PSD să oprească procedura și să nu voteze moțiunea până se pronunță Curtea Constituțională a României.

„Astăzi finalizăm sesizarea și o depunem fie astăzi, fie mâine. Le spun celor de la PSD: nu vă jucați cu focul, nu forțați procedura. Până nu se pronunță CCR e neconstituțional să se deruleze procedura. A nu ține cont de acest conflict și a te duce înainte ar fi o dovadă suplimentară de iresponsabilitate”, a mai declarat Ludovic Orban.

Moțiunea de cenzură depusă de PSD are semnatura a 205 parlamentari și a fost intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată”. Aceasta a fost citită joi în Plenul Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...