Ludovic Orban are în plan să candideze la președinția României și îl atacă pe Klaus Iohannis: ‘Sub masca de neamţ se ascunde un caracter atât de josnic’

Elena Avramescu 29.04.2022, 14:44
Ludovic Orban are în plan să candideze la președinția României și îl atacă pe Klaus Iohannis: ‘Sub masca de neamţ se ascunde un caracter atât de josnic’

Ludovic Orban, preşedintele partidului Forţa Dreptei, a declarat în cursul zilei de vineri, în timp ce se afla la Sibiu, că intenţionează să candideze la Preşedinţia României, dar a lansat și un atac la adresa preşedintele Klaus Iohannis, spunând că șeful statului romîn i-a produs cea mai mare dezamăgire dintre toţi cei alături de care a făcut politică, a notat Agerpres.

Ludovic Orban vrea să-i ia locul lui Klaus Iohannis în calitate de președinte al României

„Dacă mă uit pe scena politică românească, îmi dau seama că e o afirmaţie de bun simţ, exprimarea unei intenţii de a candida la Preşedinţia României. Plus că, vă mai spun încă o dată, după ce te-ai fript cu ciorba, sufli şi în iaurt. Foarte greu aş mai putea să iau decizia să mai sprijin pe altcineva”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

În plus, Ludovic Orban s-a declarat dezamăgit de preşedintele Klaus Iohannis.

„Cea mai mare dezamăgire care mi-a provocat-o vreodată un om alături de care am făcut politică este dezamăgirea provocată de Klaus Werner Iohannis. Niciodată nu mi-aş fi imaginat că, sub masca de neamţ pe care şi-a pus-o, sub masca euro-atlantistă pe care şi-a pus-o, se poate ascunde un caracter atât de josnic, o lipsă de onestitate şi de empatie faţă de români şi atâta cinism şi lipsă de sensibilitate faţă de România, rareori mi-a fost dat să văd. (…) Eu mă consider responsabil pentru că am susţinut un astfel de politician”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, împreună cu alţi parlamentari din Forţa Dreptei au luat parte vineri, la Sibiu, la lansarea grupului de iniţiativă teritorială a partidului. Deputatul Constantin Şovăială este cel care coordonează grupul de la Sibiu, din care mai fac parte alţi 13 membri, majoritatea foşti liberali.

Prima reactie a lui Ludovic Orban dupa excluderea din PNL. ”Ar trebui sa tina ochii in pamant cand merg pe strada”
Ludovic Orban

Partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, a devenit partid politic

În urmă cu două luni, cererea de înregistrare a partidului condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei, a fost admisă, astfel că partidul a căpătat personalitate juridică. Demersul a fost început în luna decembrie de cei 16 fondatori ai patidului, iar Ludovic Orban spune că noul partid se angajează să îi reprezinte pe cei 80% dintre cetăţeni care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

„Practicăm un liberalism care continuă tradiţia PNL, un liberalism naţional, puternic ancorat în tradiţiile şi valorile specifice ale poporului român. Noi am ales Opoziţia, lupta cu o putere nedreaptă, care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale.

Forţa Dreptei este născută din cunoştinţa şi caracterul a 16 parlamentari care au spus categoric nu trădării lui Iohannis şi a conducerii PNL faţă de românii de bună-credinţă care şi-au pus speranţele şi încrederea într-un preşedinte care promitea dezvoltare şi un partid politic care promitea o guvernare de dreapta care să aducă dezvoltare, creştere economică, modernizare şi creşterea calităţii vieţii pentru cetăţeni.

Noi nu am fost de acord să fim complici cu cei care au trădat aşteptările şi încrederea românilor. Noi am luat decizia să nu huzurim într-un partid aflat la guvernare şi să obţinem avantaje personale de pe urma prezenţei într-un partid aflat la guvernare, noi am ales opoziţia, noi am ales lupta cu o putere nedreaptă, cu o putere care şi-a trădat electoratul şi care nu acţionează în interesul cetăţeanului român, ci doar în interesul clientelei sale”, a mai spus liderul partidului.

În plus, Orban a mai spus că sunt mii de oameni care şi-au exprimat intenţia de a adera la Forţa Dreptei și că îi așteaptă pe toți cei care nu acceptă compromisuri și care nu au mai făcut politică până-n prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...