Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor

Raluca Juncu 06.01.2020, 18:07
Ludovic Orban, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor

Ludovic Orban a declarat astăzi că liberalii își doresc să existe o creștere a alocațiilor copiilor, însă acest lucru pare mai complicat de pus în practică, după cum explică însuși Premierul României.

Ludovic Orban: „PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă”

Premierul României nu exclude varianta creșterii alocațiilor copiilor, în conformitate cu proiectul de lege propus de social-democrați, însă susține că este mai mult decât necesar să existe acești bani în prezent care să fie alocați în acest sens, fără însă să creeze alte dezechilibre economice.

„Nu ai prevăzute aceste sume de bani pentru a susţine creşterea. PNL îşi doreşte creşterea, dar o creştere raţională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari şi să nu fie o creştere care să creeze grave dezechilibre, atât la nivelul bugetului, cât şi la nivelul diferitelor categorii de plăţi sociale sau de altă natură din sistemul public. Deci PSD, deşi a dat o lege a salarizării, după aia, pentru anumite categorii, a devansat creşterea salariului, care era prevăzută să se facă etapizat, câte o pătrime între 2018 – 2022, acesta a fost stilul lor de politică, să creeze anumite avantaje care de fapt creează discriminări şi îmbracă forma unor privilegii pentru unele categorii pe care au vrut să şi le fidelizeze”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Șeful Executivului transmite că PNL are în vedere variante privind sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creşterea alocaţiilor.

Se vor mări sau nu alocațiile pentru copii? Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Se vor mări sau nu alocațiile pentru copii? Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Noi nu putem accepta felul acesta de legiferare (n.r. – al creşterii alocaţiilor). Avem patru variante posibile: fie atacarea la CCR, fie prorogarea termenului de intrare în vigoare, fie o reglementare care să prevadă, totuşi, o creştere raţională a alocaţiilor copiilor, care, repet, de la 1 ianuarie au crescut, tot în baza proiectului depus de PNL, fie mai avem o variantă, care ar cuprinde procedura de angajare a răspunderii”, a spus Orban, potrivit Digi24

Proiectul de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii a fost propus de social democratul Adrian Solomon. Legea prevede creșterea alocațiilor în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, de la 150 de lei la 300 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe