Lovitură grea pentru Simona Halep. A venit confirmarea

Antonia Iacobescu 14.04.2023, 08:48

Vești proaste pentru Simona Halep! Fosta lideră mondială va rata încă o competiție importantă. Mai exact, tenismena nu se află pe lista jucătoarelor care vor fi prezente la turneul de la Roma.

Simona Halep nu va participa la turneul WTA Roma

În 2022, Simona Halep a picat testul antidoping efectuat pe durata US Open, iar acest lucru pare că i-a cam afectat întreaga carieră. Sportiva a fost depistată pozitiv la un control, cu substanța roxadustat. În prezent, ea este suspendată și așteaptă să-și demonstreze nevinovăția în fața unui tribunal sportiv independent.

Între timp, tenismena va mai rata încă o competiție destul de importantă. Simona Halep va lipsi de la competiția de categorie „WTA 1000”. Anul acesta, România va fi reprezentată la „Foro Italico” de Irina Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (41 WTA), Ana Bogdan (58 WTA) și Patricia Țig (703 WTA, clasament protejat).

Cum s-ar fi putut contamina Simona Halep cu substanța interzisă

Pe 7 octombrie 2022, Simona Halep a fost suspendată oficial din circuitele WTA și ITF, ca urmare a testului anti-doping de la US Open. Și acum, testul pozitiv la Roxadustat o ține în continuare departe de terenurile de tenis. Ea luptă să își demonstreze nevinovăția, iar în ajutorul său, a sărit pugilistul britanic Amir Khan, care a fost și el suspendat pentru dopaj.

„Nu am trișat niciodată în viața mea! Nu vreau să fiu amintit pentru așa ceva. Eu sunt cel care a solicitat testarea luptei. Doza mică de substanță ar fi putut pătruns în organismul meu fi prin strângerea mâinilor oamenilor”, a spus Khan.

Și Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia FRT, a afirmat, cu ceva timp în urmă, că Simona Halep s-ar fi putut contamina prin mâncarea consumată la US Open.

„În mod normal, nu trebuie să-ți prepare cineva băuturile fără ca tu să știi. Cred că este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs sau un altfel de mod. În Argentina, când am fost în 2017-2018, carnea a fost contaminată. Conținea deja produse de doping și ni s-a spus să evităm carnea de vită și de porc, deoarece conțin elemente care îți dau putere. Șansele sunt foarte mari să-și dovedească nevinovăția, pentru că Simona este o persoană onestă și deschisă. A spus tot timpul ce probleme are și eu cred în ea”, a declarat Itu.

Urmăriți Impact.ro și pe