Lovitură grea pentru Elena Udrea, direct în închisoare. Autoritățile au luat măsuri

Dumitrică Roxana 05.08.2022, 16:37
Lovitură grea pentru Elena Udrea, direct în închisoare. Autoritățile au luat măsuri

Gondola devenită celebră după ce a fost inaugurată de Elena Udrea în 2008, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului, va fi scoasă la vânzare.

Cu cât se vinde telegondola inaugurată de Elena Udrea

Autoritățile locale au decis de a vinde stația de plecare a telegondolei pentru ca Finanțele Publice și băncile să-și mai recupereze din datoriile pe care societatea Perla Invest le datorează.

La ședința Consiliului Local Piatra-Neamț de joi, 4 august, consilierii au votat un proiect de hotărâre prin care stația de plecare a telegondolei va fi scoasă la vânzare.

Un nou mijloc de transport în comun apare în Paris. În România nimeni nu s-a gândit la această posibilitate

”Dacă stația de plecare a telegondolei va fi valorificată, nu vor mai trebui vândute alte imobile, iar primăria va putea să reglementeze cu Perla Invest recuperarea debitelor din activele rămase disponibile, printre care Baza Hipică Virgil Bărbuceanu, instalația de telegondolă, instalația de telescaun și altele”, a spus primarul Andrei Carabelea

Primăria, îngropată în datorii

Poate cea mai mare țeapă financiară pentru Piatra Neamț o reprezintă contractul făcut de  SC Perla Invest SRL, societate a municipalității, pentru construcția instalațiilor de transport pe cablu de tip telecabină și telescaun și construcții aferente (stații de plecare și sosire, garaj, cabine, etc.

El este accesat la ALPHA Bank, în februarie 2007, în același an cu al doilea credit făcut la BCR. Valoarea sa este de 40 de milioane de lei și avea termen de rambursare al împrumutului luna februarie 2025

Actuala conducere reclamă că cei care au luat banii și au negociat creditele au calculat foarte exact perioada când să vină alții să le plătească. Orașul a ajuns îndatorat și fără nici un fel de posibilități de a ieși din acest hău financiar în următorii ani.

 

Urmăriți Impact.ro și pe