Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Ce ”palmă” a primit de la Rangers. Mircea Lucescu a luat foc: ”Este cu adevărat rușinos”

Ioana Bucur 19.05.2021, 00:07

Ianis Hagi a primit o nouă lovitură de la echipa sa. Fiul regelui fotbalului românesc trece prin momente dificile, înainte de cea mai importantă competiție sportivă din lume. Când a auzit vestea, Mircea Lucescu a luat foc. Ce spune antrenorul de la Dynamo Kiev despre „sentința” internaționalului român de 22 de ani.

Lovitură dură pentru Ianis Hagi

„Prințul Ianis” trece printr-un hop al carierei sale aflate, de altfel, în plină ascensiune. Starul de 22 de ani al formațiunii Glasgow Rangers a primit cea mai mare lovitură a ultimului an. Oficialii echipei scoțiene au făcut anunțul care i-a șocat chiar și pe fanii mijlocașului român.

Ianis Hagi este pe punctul de a rata un eveniment sportiv istoric pentru fotbalul românesc, prima participare, în 57 de ani, a echipei naționale a României la Jocurile Olimpice de vară, organizate, anul acesta, la Tokyo. Deși talentul și rezultatele obținute până-n prezent îl califică pentru a evolua în cadrul celei mai urmărite competiții sportive din lume, Ianis Hagi nu a primit acceptul celor de la Rangers de a concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Dynamo Kiev, a răbufnit la auzirea acestei vești. Selecționerul echipei din Ucraina nu s-a mai putut abține și a comentat asupra celui mai arzător subiect din fotbalul românesc. Il Luce nu este de acord cu decizia clubului scoțian, spunând că absența lui Ianis Hagi de la Jocurile Olimpice reprezintă un mare dezavantaj pentru naționala de fotbal a României.

„Este complet inacceptabil ca cluburile să refuze să le permită jucătorilor români să concureze la Jocurile Olimpice. Nu înțeleg că participarea la Jocurile Olimpice crește valoarea jucătorilor? Este cu adevărat rușinos. Am 11 jucători de la Dynamo Kiev care sunt în echipa națională din Ucraina. Este ceva extraordinar și sunt foarte mândru pentru că ei pot juca pentru țara lor.”, a declarat Mircea Lucescu, conform celor de la playtech.ro.

Ce lovitură a mai primit Ianis Hagi de la cei de la Rangers

Conform informațiilor apărute în presă, e puțin probabil ca Ianis Hagi să obțină acceptul de la Steven Gerrard, mai ales pentru că atacantul Kemar Roofe și mijlocajul Glen Kamara sunt interziși pentru calificări din partea Glasgow Rangers.

„Îmbucurător pentru noi este faptul că atât jucătorii din România, cât şi din străinătate vor să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri de la cluburi. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea, deoarece sunt meciuri din trei în trei zile, mai sunt câteva etape şi o să vedem.

Cred că nu o să putem fi cu jucătorii pe care noi ni-i dorim pentru că este o perioadă în care cluburile sunt angrenate în tururile preliminare din cupele europene sau în cantonamente şi va exista o negociere. Nu-mi pică bine, dar până la urmă va trebui să găsim soluţii, indiferent cu ce generaţie vom merge.” a declarat selecționerul Mirel Rădoi în exclusivitate pentru playsport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...