Lovitură dură pentru echipa din „Ștefan cel Mare”. Conducerea clubului a fost notificată că nu mai poate folosi denumirea „FC Dinamo”

Sorin Barbu 15.04.2022, 13:10
Lovitură dură pentru echipa din „Ștefan cel Mare”. Conducerea clubului a fost notificată că nu mai poate folosi denumirea „FC Dinamo”

Dinamo are tot mai multe probleme. Clubul se află în insolvență, iar echipa de fotbal se îndreaptă cu pași mari spre meciurile de baraj pentru că are șanse tot mai mici să rămână direct în Liga 1. Conducătorii au primit astăzi o nouă lovitură. Nu mai au voie să folosească denumirea de „FC Dinamo”.

Clubul din „Ștefan cel Mare” nu mai are voie să folosească denumirea „FC Dinamo”

Dinamo se zbate în insolvență și se află pe locul 14 la nouă puncte de poziția care îi asigură prezența în Liga 1. Clubul a primit astăzi o nouă lovitură. Playsport.ro scrie căSC Dinamo 1948 SA nu mai poate folosi denumirea de FC Dinamo”.

Notificarea a venit din partea Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, cea care deține denumirea și celelalte efecte de patrimoniu. Această asociație are 7 la sută din SC Dinamo 1948 SA și se află în proprietatea omului de afaceri Nicolae Badea.

„Ei sunt SC Dinamo 1948! FC Dinamo se produce o confuzie. Sunt şi FC Dinamo şi SC Dinamo şi nu vrem decât să se clarifice modul de lucru. Rămân implicat la Dinamo. Eu nu m-am dezis niciodată că nu sunt aproape de Dinamo. Sunt dinamovist şi sunt membru DDB. Pot să ajut din calitatea asta sau în calitate de cumpărător de publicitate.

FC Dinamo este o entitate, SC Dinamo 1948 este o altă entitate. Utilizarea în scop sportiv a mărcii, culorii şi alte lucruri care derivă din brand-ul FC Dinamo rămâne în continuare. Nu pot utiliza FC Dinamo în scop comercial. Acestea pot fi utilizate strict în scop sportiv” , a explicat situația Nicolae Badea.

Nicolae Badea, trimis in judecata. Ce acuze ii aduce DNA ”eminentei cenusii” de la Dinamo

Este important de știut că această notificare se referă și la domeniul site-ului fcdinamo.ro, dar și la dreptul de utilizare a stemei cu cei doi câini. În aceste condiții, SC Dinamo 1948 SA poate folosi stema doar în scop sportiv, nu și comercial.

Playsport.ro scrie că formația din Liga 1, Dinamo 2 și grupele care fac parte din Centrul de Copii și Juniori SC Dinamo 1948 SA rămân cu dreptul de a evolua cu stema, dar nu vor mai putea folosi denumirea FC Dinamo.

Care sunt variantele în aceste condiții? Să fie copiată rețeta lui Adrian Mititelu, care și-a numit echipa FCU Craiova 1948, așa că putem să avem în Liga 1 și Dinamo 1948 sau SC Dinamo 1948.

Dinamo are datorii de 7 milioane de euro

Fanii din DDB au făcut publice datele financiare. Datoriile clubului sunt foarte mari și ajung la 7 milioane de euro. 35 la sută din acești bani sunt datorați acestei asociații.

„Datoriile clubului sunt de 7 milioane de euro. Din acest total, datoria față de DDB este de 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 35% din creanță. Cu fiecare leu care ajunge în club prin DDB, procentul crește, iar DDB își consolidează poziția în adunarea creditorilor. Cu cât procentul crește, cu atât va fi mai ușor să scăpăm de spanioli.

Dacă DDB, în loc să împrumute clubul, ar fi donat banii strânși, astăzi, în procesul de insolvență, suporterii nu ar fi avut niciun cuvânt de spus. În plus, FC Dinamo 1948 SA, fiind o societate comercială, nu poate primi donații.

Dacă am fi dat banii direct, i-am fi oferit un avantaj lui Cortacero sau lui Șerdean. La sfârșitul insolvenței, DDB poate cere transformarea datoriilor în acțiuni”, se spune într-un comunicat DDB.

Antrenorul Dusan Uhrin se gândește să plece de pe banca lui Dinamo

Toate aceste noi probleme apar pe un fond destul de tensionat. Antrenorul Dusan Uhrin este nemulțumit de ce se întâmplă la echipă și la fiecare conferință de presă sugerează că ar putea să plece.

„Nu o duc prea bine pentru că am pierdut în ultimul meci, deși am jucat bine. Cred că e cel mai rău să joci bine și să pierzi cum s-a întâmplat.

Nu am făcut multe greșeli, doar două. Dar tot nu sunt mulțumit. Eu încerc să fac tot ce pot, jucătorii trebuie să facă la fel”, a declarat antrenorul ceh.

Dinamo înfruntă vineri, de la ora 20.30, CS Mioveni, în etapa cu numărul cinci din play-out.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe