Locurile unice în lume pe care România le are. Cum arată Podul lui Dumnezeu. Prea puţini turişti ajung aici

Badea Violeta 26.07.2022, 05:30

În întreaga planetă se află câteva locuri de-o frumusețe aparte, iar o parte dintre ele se regăsesc și pe teritoriul țării noastre. Unele dintre acestea sunt vizitate an de an de mii de turiști, mulți dintre ei fără să știe ce secrete incredibile ascund acele zone. De exemplu, ai auzit de Podul lui Dumnezeu? Iată unde se află acest loc incredibil din țara noastră? Află ce mistere incredibile ascunde!

Locuri minunate din România. Unde se află Podul lui Dumnezeu

Ai fost vreodată la Podul lui Dumnezeu? Sau ai văzut alte locuri din România care ți-au tăiat respirația? Îți oferim lista celor mai neobișnuite și unice locuri din țara noastră și sperăm că unele dintre ele te vor face să îți faci bagajul și să vizitezi aceste minuni ale naturii.

  • Podul lui Dumnezeu

Podul de la Ponoarele sau Podul lui Dumnezeu, așa cum mai este cunoscut, este, fără îndoială, cel mai mare pod din țara noastră. Acesta are o lungime de 30 de metri, o lățime de 13 metri, o înălțime de 22 metri și o grosime de 9 metri.

Acesta leagă Baia de Aramă și Drobeta Turnu Severin, în județul Mehedinți. Este considerat a fi unic în lume, fiindcă este singurul pasaj natural deschis circulației rutiere.

Potrivit specialiștilor, Podul lui Dumnezeu reprezintă o adevărată minune a naturii, iar asta datorită faptului că s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii, fiind extrem de masiv.

„Podul poate fi admirat în toată măreţia sa din Crovul Peşterii, de unde se dezvăluie deschiderea spre Valea Pragului şi structura lui etajată formată din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii şi vremurilor.

Privit din partea opusă, dinspre Valea Turcului, Podul se impune ca un arc uriaş, împietrit, pe sub care se admiră Dealul Peşterii şi seninul cerului.”, sunt informațiile care apar pe site-ul oficial al Primăriei Ponoare, Mehedinţi.

Podul lui Dumnezeu 3
Podul lui Dumnezeu 
  • Lacul Meledic

Lacul Meledic se află în localitatea Mânzălești, județul Buzău. An de an, acesta atrage turişti din toate colţurile ţării. Localnicii consideră că apa nu are fund şi cine îndrăzneşte să înoate aici nu va mai ieşi niciodată la suprafaţă. Totuși, adâncimea Lacului Meledic ar fi de șapte metri.

  • Parcul natural Porțile de Fier

Parcul Natural Porţile de Fier este una din ariile protejate din țara noastră. Este situat în judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi. În anul 2000, autoritățile au declarat acest loc superb parc natural.

Acesta cuprinde nu mai puțin de 18 arii protejate, precum Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Cazanele Mici şi Cazanele Mari şi Balta Nera – Dunăre. Parcul are o suprafaţă de circa 116 mii de hectare, astfel că ocupă locul doi în topul celor mai mari parcuri naturale din țara noastră.

  • Satul Rimetea

Satul Rimetea din județul Alba a reușit să-și conserve în întregime trecutul. Aici nu găsești clădiri vechi, iar tradițiile și obiceiurile sunt respectate cu sfințenie de majoritatea persoanelor. Peisajele sunt absolut fascinante. Cine vine aici, va fi cucerit de ceea ce va găsi.

  • Lacul Albastru

Dacă vrei să vezi un loc minunat, ar fi păcat să nu alegi să mergi la Baia Sprie, din județul Maramureș. Acolo vei găsi Lacul Albastru. Acesta pare un loc magic, parcă desprind dintr-un basm.

Lacul Albastru s-a format după prăbușirea unei galerii miniere. Potrivit specialiștilor, apa de ploaie s-a adunat în acea depresiune și astfel s-a format lacul. Acesta își schimbă culoarea în funcție de lumină sau de numărul de oameni care se scald în el.

Urmăriți Impact.ro și pe