Locul nebănuit în care Vladimir Putin ține la păstrare o întreagă avere. E chiar la granița cu România

Ana Anitoiu 24.08.2022, 12:44
Locul nebănuit în care Vladimir Putin ține la păstrare o întreagă avere. E chiar la granița cu România

Locul nebănuit în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, ține la păstrare o întreagă avere a fost dezvăluit. Acesta se află chiar la granița cu România, pe teritoriul Republicii Moldova. Liderul de la Kremlin nu a fost interesat de soarta ei.

Unde este ținută o avere a lui Vladimir Putin

Este vorba despre un cadou extrem de valoros pe care Vladimir Putin l-a primit de la conducerea Republicii Moldova, încă din anul 2007. În contextul în care liderul rus n-a fost interesat să îl ridice, acesta a fost pus la păstrare aproape de granița cu România.

Mai exact, Vladimir Putin a primit în dar de la conducerea Republicii Moldova o colecție de 607 sticle de vin, ce în prezent sunt păstrate în beciurile Combinatului de vinificație Cricova. unde a fost dusă pe 22 februarie, cu două zile înainte de izbucnirea războiului din Ucraina.

În același loc a fost depozitată și colecția de vinuri a lui Hermann Goering, vicecancelarul Germaniei naziste, considerat al doilea om în stat, după dictatorul Adolf Hitler, din Reichul nazist. El a fost condamnat la moarte prin spânzurătoare, iar colecția sa a fost confiscată de armata sovietică și depozitată, după război, în beciurile combinatului de la Cricova.

„Creația colecției de vinuri Cricova s-a realizat în baza vinurilor din colecția Moldovei și a vinurilor rare din colecția lui Goering revenite URSS în calitate de reparații după al 2-lea Război Mondial”, se arată pe pagina oficială a Combinatului de vinificație Cricova.

Locul nebanuit in care Vladimir Putin tine la pastrare o intreaga avere
Traian Basescu (stanga). Klaus Iohannis (dreapta)

Traian Băsescu și Klaus Iohannis, colecții de vin, în același loc

De altfel, la Cricova sunt depozitate, în nișe săpate în perete, colecțiile de vinuri primite în dar de diferiți șefi de stat, politicieni sau alte personalități. Printre aceștia se numără și fostul președinte Traian Băsescu și președintele în funcție, Klaus Iohannis, dar și fostul prim-ministru Victor Ponta și chirurgul român Irinel Popescu.

Printre șefii de stat și de guvern care au vizitat Cricova și care au primit colecții de vin se mai numără fostul cancelar german Angela Merkel; fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroshenko; Jose Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene; și Terry Davis, fost secretar general al Consiliului Europei.

Fiecare persoană care își păstrează colecția de vinuri la Cricova plătește o chirie anuală ce se ridică la 5.000 de euro. În orașul subteran de la Cricova, ale cărui tuneluri însumează 120 de kilometri, sunt depozitate aproximativ 30 de milioane de litri de vin. Complexul a fost inclus în Cartea Recordurilor, din 2005, din acest motiv. Cel mai vechi vin de aici se numește „Ierusalim de Paști”. A fost produs în anul 1902, într-un singur lot.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...