Locul din România unde se găsește un izvor sfânt. Mulți care beau apă de-aici se vindecă

Stan Filon 28.06.2023, 12:31
Locul din România unde se găsește un izvor sfânt. Mulți care beau apă de-aici se vindecă

Mulți români au aflat de locul din România unde se găsește un izvor sfânt. Se spune că acest izvor are puteri tămăduitoare. Oamenii au băut apă din el și se spune că mulți s-au vindecat de bolile cu care au venit la această mănăstire. Comuniștii s-au temut de puterea miraculoasă a acestui izvor.

Locul din România unde se găsește un izvor sfânt

Oamenii supărați și chinuiți de diferite boli merg cu încredere la un izvor despre care se spune că este un izvor sfânt. Mulți semeni de-ai noștri chiar s-au vindecat, după ce au băut apă din acest izvor. Au avut credință că Divinitatea îi poate ajuta și în unele cazuri au avut dreptate.

Acest izvor se află la Mănăstirea Ghighiu, din județu Prahova. Așezământul se află la doar 5 kilometri de Ploiești și se ajunge foarte ușor. Locul este considerat  fi binecuvântat datorită izvorului tămăduitor care a apărut imediat după ce a fost ridicată mănăstirea.

Locul din Romania unde se gaseste un izvor sfant
Locul din Romania unde se gaseste un izvor sfant

Maica Domnului a vrut această biserică

Totul a pornit de la o legendă care spune că Maica Domnului i-a apărut logofătului Coresi, căruia i-a cerut să ridice o mănăstire. Ca din senin, în spatele mănăstirii ridicate a apărut un fir de apă, care, în timp, s-a transformat într-un adevărat izvor. Se spune că apa acestui izvor sfânt poate tămădui boli. De aici și hramul bisericii, care este Izvorul Tămăduirii.

Chiar dacă aceasta este o legendă, se pare că a fost inspirată din fapte reale, deoarece mulți credincioși care s-au rugat la Mănăstirea Ghighiu și care au băut apă din izvor se pare că s-au vindecat.

Izvorul sfânt i-a speriat pe comuniști

Legenda, dar și mărturiile oamenilor, au ajuns și la urechile comuniștilor, care s-au temut imediat, așa că în anul 1958 izvorul sfânt a fost pur și simplu acoperit. Comuniștii l-au acoperit cu o dală de beton, iar oamenii nu au mai avut acces la apa făcătoare de minuni.

Izvorul de la Mănăstirea Ghighiu a stat acoperit timp de nu mai puțin de 30 de ani! Într-un final, Părintelui Pantelimon a dat ordin ca dala de beton să fie ridicată și așa a rămas până în ziua de azi, când credincioșii se pot bucura de apa despre care se spune că poate face minuni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...