Locuitorii din Dolj sunt disperați, după ce au rămas fără apă potabilă: „Ne-au murit copiii infectaţi”

Elena Avramescu 05.08.2021, 11:41
Locuitorii din Dolj sunt disperați, după ce au rămas fără apă potabilă: „Ne-au murit copiii infectaţi”

Locuitorii din Dol, fără apă potabilă. Apa care se distribuie în 51 de localităţi doljene este plină de nitraţi, nitriţi, clor rezidual, amoniu, E. Coli și enterococi intestinali. În Dolj situația este teribilă, deoarece mai mult de jumătate din localităţi nu au apă potabilă, iar oamenii sunt nevoiți să care apă zilnic, ori să cumpere.

Locuitorii din Dolj au rămas fără apă potabilă

Astfel că ultima centralizare făcută de DSP Dolj ndică faptul că 55 de staţii de apă nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar apa conţine amoniu, nitiţi, nitraţi, clor rezidual liber; diverse bacterii coliforme (din fecale) sau este foarte tulbure.

Un astfel de exemplu este în localitatea Argetoaia, unde în 2015 doi fraţi au murit în drum spre spital, intoxicaţi cu apă, și nimic nu s-a schimbat de atunci.

Ne-au murit copii infectaţi şi tot nu au făcut nimic. Suntem în secolul în care suntem şi noi tot în era primitivă trăim. Eu nici nu mai ştiu câţi bani dau zilnic pe apă. Cumpăr şi ca să gătesc pentru că îmi e frică să nu fiee infectată şi apa din fântâni, a spus Elena Călinoiu din Argetoaia, potrivit Adevărul.

Locuitorii din Dolj au ramas fara apa potabila
Locuitorii din Dolj au ramas fara apa potabila

Și în localitatea Teasc situaţia stă la fel de rău. Comuna se află la numai 20 de kilometri de Craiova, însă pare extrem de îndepărtată de orice.

Car, zilnic eu car apă. Avem program de cărat apă. Mereu, dar mereu când vine campania electorală, toţi, dar toţi politicienii ne promit acelaşi lucru. Zic că se va rezolva problema apei, că se fac proiecte. Doar vorbe, nimic concret, a spus și tanti Aneta din Teasc.

La noi apa nu este potabilă de mulţi ani, de când s-a făcut instalaţia, adică staţia de apă. Mereu când s-au făcut analize, apa nu a fost bună. Noi am făcut acum un proiect pe fonduri europene de schimbare a staţiei de tratare. Dacă nu reuşim aşa, încercăm să nu mai avem alimentarea din puţuri şi să ne legăm de conducta de apă de la Bratovoieşti. Sperăm ca până la sfârşitul anului să rezolvăm această problemă, a spus Marin Niţu, primarul comunei Teasc.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...