Locuitorii acestei țări încep să renunțe la vacanțele în România. Motivul din spatele deciziei

Ana Anitoiu 13.12.2021, 09:07
Locuitorii acestei țări încep să renunțe la vacanțele în România. Motivul din spatele deciziei

Locuitorii unei țări încep să renunțe la vacanțele în România. Motivul din spatele acestei decizii ce va afecta turismul românesc a fost explicat de unii dintre cei care și-au schimbat planurile înainte de sărbătorile de iarnă. Oamenii au ales în schimb destinații precum Ucraina în preajma Crăciunului și a Revelionului.

Locuitorii cărei țări încep să renunțe la România ca destinație de vacanță

Pentru unii dintre turiștii care alegeau să-și petreacă vacanța de iarnă în stațiunile montane ale României preferințele s-au schimbat. Trendul ce era benefic turismului românesc a început să dispară. Cetățenii Republicii Moldova s-au răzgândit.

Mulți dintre oamenii din Republica Moldova care vor să-și petreacă vacanța de iarnă din acest an peste hotare nu mai aleg România ca destinație, ci țări precum Ucraina. Deși au mai multe argumente pentru această schimbare, principalul motiv este același.

Locuitorii acestei tari incep sa renunte la vacantele in Romania. Care e motivul
Statiunea montana Predeal

De ce s-au răzgândit turiștii în privința României

Mai exact, mulți dintre turiștii care provin din Republica Moldova au fost dezamăgiți de hotărârea autorităților din România de a le cere teste Covid-19 negative tuturor persoanelor care vin din afara Uniunii Europene, chiar dacă sunt vaccinate împotriva coronavirusului sau nu.

„În România avem rezervări, din fericire majoritatea sunt cu paşapoarte româneşti şi sunt vaccinaţi. Dar în rest vacanţa la munte majoritatea optează pentru Ucraina, pentru Bucovel. Probabil unii se vor reprofila spre alte destinaţii, deja urmează să vedem ce vor decide ei.”, a spus Ion Jardan, administratorul unei agenţii de turism.

Oamenii au de plătit aproximativ 30 de euro de persoană pentru un test Covid-19. La o familie de trei persoane, prețul crește la 90 de euro. Potrivit directorului unei alte agenții de turism, Ion Curmei, suma este considerabilă pentru cetățenii obișnuiți din Republica Moldova, „mai ales că banii nu îi achită pentru cabană, pentru schi, el achită pentru un test”.

„Din punctul meu de vedere este stupid, pentru că sunt vaccinat cu două vaccine Pfizer, de aceea nu văd de ce ar fi necesar să introduci nemijlocit şi un test PCR 48 de ore înainte”, a ai spus Ion Curmei, care şi-a planificat de mult timp o vacanţă la Braşov.

Alte motive pentru care turiștii din această țară nu mai vor în vacanță în România

Pe de altă parte, alte persoane din Republica Moldova și-au schimbat opțiunea pentru destinația de vacanță în această iarnă din cauza restricţiilor generale impuse de toate statele în contextul pandemiei de coronavirus.

„Deocamdată nu suntem vaccinaţi şi este mai problematic acum şi am decis totuşi în Bukovel pentru că este şi mai aproape şi am mai fost şi ne-a plăcut mai tare.” și „În România am mai fost de asta am ales Ucraina şi vrem să ne învăţăm a schia, pentru că încă nu am încercat.”, au spus două persoane.

În contextul apariției variantei Omicron a coronavirusului, atunci când intră în România, chiar și cetățenii europeni vaccinați anti-Covid-19 veniți din țări din afara Uniunii Europene trebuie să prezinte un test PCR negativ. Persoanele nevaccinate au obligația de a intra în carantină pentru 10 zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...