Liviu Dragnea s-a făcut de râs cu mesajul de Crăciun transmis românilor. Toată lumea a văzut greşelile

Nicu Stan 27.12.2021, 15:24
Liviu Dragnea s-a făcut de râs cu mesajul de Crăciun transmis românilor. Toată lumea a văzut greşelile

Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, s-a făcut de râs cu mesajul de Crăciun transmis românilor. Toată lumea a văzut greşelile. În fiecare an, de Nașterea Domnului, românii primesc mesaje de sărbători de la politicienii de frunte ai  țării. Anul acesta a fost la fel, printre cei care au transmis mesaje regăsinud-se președintele României, precum și noul premier, Nicolae Ciucă. Mesajele, binențeles, au fost transmise cu ajutorul rețelelor de socializare.

Liviu Dragnea a dat greș cu mesajul de Crăciun. Ce greșeli gramaticale a avut

La fel a procedat și Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, care a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare, numai că binele pe care spera să-l facă s-a transformat în ceva rău pentru el. Fostul șef al PSD a avut ceva probleme la subtitrarea clipului.

Obiceiul politicienilor de a transmite mesaje de sărbători este întâlnit peste tot în lume. Astfel, nici România nu face excepție de la regulă, unde politicieni de top se bat în mesaje, care mai de care mai frumoase. Multora le iese, altora nu prea, cum este și cazul lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea s-a facut de ras
Liviu Dragnea s-a facut de ras

Președintele și premierul i-a felicitat pe români

Președintele Klaus Iohannis a fost printre primii politiceni care s-au grăbit să transmită un mesaj românilor de Crăciun, urmat la scurt timp de noul premier, Nicolae Ciucă. Și alți politicieni din primul eșalon politic din România au transmis mesaje de Sărbători, în special pe rețelele de socializare.

Printre politicieni s-a aflat și Liviu Dragnea, acesta postând un clip pe pagina sa personală de Facebook. Numai că, așa cum spun și cei care i-au urmărit mesajul, fostul lider PSD a avut mari probleme cu subtitrarea, precum și cu gramatica limbii române.

Liviu Dragnea, dornic să le ureze românilor de Crăciun

Nimeni nu este perfect și majoritatea dintre noi mai facem greșeli, însă este foarte important, mai ales când ești persoană publică, să verifici măcar de 2 ori, înainte de a publica un text, un clip….etc.

Însă, Liviu Dragnea, din dorința de a ajunge cât mai repede la românii care îl urmăresc pe Facebook, a uitat să mai verifice înregistrarea sa video. Astfel, Liviu Dragnea s-a făcut de râs la momentul publicării clipului video, greșelile gramaticale fiind depistate chiar de internauți.

Mesajul al doilea al lui Liviu Dragnea

„Dragi români, după un an în care ni s-au luat drepturile, libertatea și demnitatea, vă doresc un Crăciun liniștit cu bucate românești pe masă, un vin de butură roșu și aromat, cu cozonaci calzi scoși din cuptor și cu copiii în jurul bradului.

Și când copiii își vor desface cadourile să le spuneți că sub fiecare brad se află gândul meu bun pentru ei și pentru viitorul lor. Crăciun liniștit!” a spus Liviu Dragnea în cel de-al doilea mesaj subtitrat.

Ce greșeli a avut Liviu Dragnea în primul mesaj

În mesajul original, cel subtitrat, nu vorbit, conținea mai multe greșeli gramaticale, după cum urmează:

În subtitrarea inițială, cuvântul „Crăciun” era scris cu literă mică, iar cuvântul „copii” apărea în text, acesta fiind greșit în contextul frazei, acesta trebuind să apară cu trei de „i”.

Urmăriți Impact.ro și pe