Lili Sandu, în lacrimi. Prin ce a trecut fiul ei la doar câteva ore de la naștere. Mărturisiri copleșitoare

Elena Avramescu 03.09.2020, 09:51
Lili Sandu, în lacrimi. Prin ce a trecut fiul ei la doar câteva ore de la naștere. Mărturisiri copleșitoare

La data de 11 august, Lili Sandu a devenit mamă pentru prima oară, fiind un moment de neuitat pentru ea, pe care l-a trăit cu multă bucurie. Din păcate, bucuria i-a fost umbrită câteva ore mai târziu, când a aflat că nu-și poate lua bebelușul acasă.

Lili Sandu, în lacrimi. Prin ce a trecut fiul ei la doar câteva ore de la naștere

Nașterea fiul ei, Thomas Jay, a decurs perfect, fătă incidente neplăcute. A luat nota 10, având 3,3 kilograme și 52 de centimetri, însă la doar 24 de ore, bebelușul a făcut o formă severe de icter. Astfel că Lili Sandu și bebelușul au fost nevoiți să mai stea timp de 2 săptămâni în spital, până la revenirea completă a acestuia.

Lili Sandu a mai spus că au fost doar două momente ale zilei în care îl putea vedea, putea sta cu el și îl putea alăpta. Dar asta începând cu a treia zi, fiindcă în primele două zile, bebelușul a stat doar la lampă.

Lili Sandu, în lacrimi
Lili Sandu, în lacrimi după nașterea fiului ei

Prin ce a trecut fiul ei la doar câteva ore de la naștere

“La 24 de ore după ce l-am născut pe Thomas, doctorul neonatolog a descoperit o bilurubină destul de crescută, asta înseamnă că are icter. În general, copiii au o formă mai ușoară de icter. (…) Doamna doctor și-a dat seama încă din primele lui ore de viață și a decis să acționeze imediat, ținându-l pe Thomas la acele lămpi speciale.

Bilurubina era destul de crescută, în jur 12-14, este un icter mai avansat din cauză faptului că există o incompatibilitate între grupa mea de sânge și cea a lui Silviu, tatăl lui Thomas, au existat niște anticorpi care au dat peste cap acest nivel al bilurubinei. Ideea este că el este stă în permanență la aceste lămpi.

Sunt doar două momente ale zilei în care îl pot vedea și în care pot sta cu el și îl pot alăpta. Și asta din a treia zi, pentru că până în a treia zi a stat doar la lampă și n-am putut să-l țin în brațe”, a spus Lili Sandu într-un clip video realizat pe patul de spital, în acele clipe dureroase.