Liber la vaccinare pentru elevii din Constanța. Câți s-au înscris pe liste

Ioana Constantin 19.05.2021, 16:40
Liber la vaccinare pentru elevii din Constanța. Câți s-au înscris pe liste

Liber la vaccinare pentru elevii din Constanța. După adulți a venit și rândul elevilor să se vaccineze. La Constanta a început vaccinarea în liceele din județ. Aproape 1700 de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani s-au înscris, cu acordul părinților, pe listele trimise de unitatile de învățământ la Direcția de Sănătate Publică pentru a se imuniza. Prima pas a fost făcut de elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța.

Liber la vaccinare pentru elevii din Constanța

Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța este școala unde s-au înscris cei mai mulți elevi pentru vaccinare: 50 în prima zi. În prealabil, ei au obținut acordul părinților.

Cel mai mult m-au determinat părinții și petrecerile din această vară pentru că vreau să merg la toate festivalurile și să mă simt bine pentru că am stat o perioadă destul de îndelungată în casă. M-a determinat faptul că foarte mulți oameni din jurul meu au contactat deja virusul și au avut diferite manifestări și fiindcă am o boală cronică din naștere am considerat că este foarte important să mă vaccinez pentru a fi în siguranță, a declarat o elevă.

Vaccinarea se desfășoară în cabinetele medicale școlare. Acolo se deplasează echipe medicale mobile trimise de Direcția de Sănătate Publică. Dacă într-un liceu sunt puțini elevi care doresc să se vaccineze, aceștia sunt primiți la cea mai apropiată școală unde cererile sunt mai multe.

Am mai vaccinat copii în centrul de vaccinare, au venit, și eu am copii și i-am vaccinat și este o plăcere. Ei sunt foarte veseli, sunt deschiși, sunt informați și nu a fost deloc greu, a spus și Adina Dideanu, asistent medical.

Liber la vaccinare pentru elevii din Constanta
Vaccinare elevi Constanta

O bună parte din elevi erau deja imunizați prin vaccinare. Prin intermediul familiilor au luat această decizie. O parte semnificativă o constituiau și cei care au trecut prin boală și s-au imunizat în mod natural, a declarat Loredana Tănase, director adjunct al Liceului Mircea cel Bătrân din Constanța.

În județul Constanța sunt peste 22.ooo elevi de liceu și peste 7.ooo de cadre didactice. Puțin peste 40% dintre profesori s-au vaccinat până acum, însă cadrele didactice neimunizate încă pot face asta acum, odată cu elevii. Echipele medicale vin, oricum, cu doze în plus. La sfârșitul acestei săptămâni, pe 23 mai, de Ziua Constanței, într-un autobuz supraetajat va fi amplasat un cabinet medical unde elevii de liceu sunt așteptați la vaccinare.

Este îmbucurător faptul că această campanie de vaccinare la nivel național a determinat părinții să își exprime acordul pentru ca acești tineri constănțeni să fie vaccinați. Rolul nostru este în permanență acela de a oferi elevilor, părinților și colegilor noștri o informare corectă și completă cu privire la vaccinare și de a transmite în comunitate mesajul că școala înseamnă sănătate fizică, mentală și emoțională, fundament al dezvoltării echilibrate a societății noastre. În acest context, participarea celor aproximativ 1500 de elevi la vaccinare poate fi considerată un rezultat favorabil al eforturilor interinstituționale depuse până în prezent, a spus Sorin Mihai, inspector general școlar ISJ Constanța.

Liber la vaccinare pentru elevii din Constanta
Vaccinare elevi Constanta
Urmăriți Impact.ro și pe