Laurențiu Reghecampf, la un pas să fie demis? Ce se întâmplă cu antrenorul

Iancu Andreea 01.06.2021, 15:35
Laurențiu Reghecampf, la un pas să fie demis? Ce se întâmplă cu antrenorul

Laurențiu Reghecampf, soțul impresarei Anamaria Prodan, se află la un pas să fie demis din funcția de antrenor al echipei arabe Al Ahli. Tehnicianul pare urmărit de ghinion în ultima perioadă, care nu i-a adus rezultate tocmai bune alături de formația din Jeddah. Potrivit presei arabe, după o serie de eșecuri pe banca lui Al Ahli, Reghe ar putea rămâne fără contract, de vreme ce rezultatele sale din cele două luni ca antrenor nu au reușit să îi convingă pe șeici privind o prelungire a angajamentelor.

Motivul pentru care Laurențiu Reghecampf se află la un pas să fie demis

În luna octombrie a anului 2020, Laurențiu Reghecampf era demis de pe banca tehnică a formației arabe Al-Wasl, după o perioadă în care echipa nu a înregistrat victorii semnificative. Deși conducerea echipei din Arabia Saudită își dorea să renunțe la colaborarea cu Reghe în urmă cu mai mult timp, rezilierea contractului antrenorului român nu a putut fi posibilă din pricina unor clauze destul de costisitoare. Totuși, după ce ruptura s-a produs, Reghecampf ajungea în luna aprilie 2021 în echipa Al Ahli Jeddah, înlocuindu-l pe Vladan Milojevic, tehnicianul cu cel mai lung parcurs pe banca tehnică a echipei saudite.

Antrenorul român găsea Al Ahli pe locul 7, după 24 de etape, cu 35 de punct în cadrul clasamentului, având deci cu 13 puncte mai puțin decât liderul Al Hilal. Din păcate, rezultatele lui Laurențiu Reghecampf l-au adus, în numai două luni petrecute pe banca tehnică la Al Ahli, la doar un pas să fie demis de conducerea clubului saudit. Românul, care a antrenat în trecut echipele Gloria Bistrița, FC Snagov, Universitatea Craiova, Concordia, FCSB, Al Hilal, Litex, Al-Wahda și Al-Wasl a avut rezultate slabe.

LAurențiu Reghecampf se află la un pas să fie demis de conducerea formației arabe Al Ahli
Reghe nu a reușit să îi convingă pe șeici să prelungească valabilitatea contractului

Rezultatele obținute de Reghe pe banca tehnică a echipei din Arabia Saudită nu sunt îmbucurătoare

Al Ahli se bucura de venirea lui Reghecampf ca antrenor la finalul lunii martie. Din păcate, parcursul formației din Arabia Saudită alături de tehnicianul român nu a fost unul strălucit în cele trei luni de antrenament și competiții. În cadrul ultimului meci al sezonului, duminică, Al Ahli a fost învinsă pe teren propriu de Al-Ettifaq, cu un scor de 1-2 care plasează echipa pe locul 8 în campionat. În plus, evoluția din cadrul Ligii Campionilor a fost de asemenea dezastruoasă. Echipa antrenată de Reghe a fost eliminată încă din grupe, după 9 puncte acumulate în cele 6 partide jucate.

Presa arabă susține că antrenorul român nu i-a convins pe șeici să îi prelungească înțelegerea din contract, astfel că Reghecampf ar urma să rămână fără echipă. De altfel, potrivit surselor publicației Al-Madina, locul lui Reghe ar urma să fie luat de belgianul Besnik Hasi.

Antrenorul român a bifat o serie de eşecuri fără precedent. Mandatul său a inclus mai multe înfrângeri istorice, cu câte cinci goluri încasate de fiecare dată. Au fost cele două partide cu Shabab Al-Ahli în campionat şi în Cupa Preşedintelui, două înfrângeri cu Al-Zawraa din Irak în Liga Campionilor Asiei, alte două eşecuri cu Al-Ain şi, în fine, unul cu Sharjah, menționa autorul articolului „651 de zile de suferinţă pentru suporterii lui Al-Wasl“ din „Emarat Al-Youm“, în luna octombrie 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...