VIDEO

Lansarea Avatar 3, confirmată oficial: când vine continuarea de la James Cameron, după ”Calea Apei”

Gabriel Peneș 11.01.2023, 13:46
Lansarea Avatar 3, confirmată oficial: când vine continuarea de la James Cameron, după ”Calea Apei”

Lansarea Avatar 3, confirmată oficial. Abia lansat, în luna decembrie, Avatar 2 a devenit deja al șaptelea film ca total al încasărilor din istoria cinematografiei, adunând 1,7 miliarde de dolari în numai câteva săptămâni. Iar pentru ca fanii să nu se teamă că vor mai aștepta încă 13 ani pentru următoarea peliculă a francizei, regizorul James Cameron a anunțat când va fi lansat Avatar 3.

Lansarea Avatar 3, confirmată oficial

După 13 ani de primul Avatar, continuarea sa, „Calea Apei” a fost lansată în cinematografe în luna decembrie a anului trecut. Fanii din toată lumea ai producției ce a revoluționat efectele speciale și modul de vizionare al unui film au luat cu asalt cinematografele, dornici să vadă ce se întâmplă cu Jake Sully și Neytiri, personajele principale, interpretate de Sam Worthington și Zoe Saldana, dar și prin ce aventuri mai trece poporul Na’vi de pe îndepărtata planetă Pandora.

Iar rezultatele s-au văzut: în doar câteva săptămâni, Avatar 2: Calea Apei a adunat 1,7 miliarde de dolari, ajungând deja pe locul 7 în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei.

James Cameron și Disney au plănuit în total patru continuări ale filmului Avatar. Însă în perioada premergătoare lansării Avatar 2, regizorul canadian a declarat despre franciza sa că este „foarte costisitoare”, lăsându-și astfel o portiță de scăpare și afirmând că în cazul în care continuările pentru un film vechi de 13 ani nu ar putea găsi un public, saga de cinci filme ar putea fi încheiată în doar trei.

„Simt că, odată cu succesul pe care filmul îl are acum, probabil că va fi profitabil în următoarele zile. Aşa că nu voi putea să-l opresc. Va trebui să fac celelalte continuări”, a declarat el, la „Who’s Talking to Chris Wallace?” de pe HBO Max.

Când vine continuare de la James Cameron, după ”Calea Apei”

Avatar 4 și Avatar 5 se vor filma în următorii 6-7 ani, a mai spus Cameron. Cât despre Avatar 3, acesta a dezvăluit că este deja filmat și se află în post producție.

„Ştiu ce voi face în următorii şase sau şapte ani. Ceea ce spun este că va fi bine. Vom vorbi în curând cu experţii Disney despre Avatar 3, care este deja filmat. Suntem chiar în post-producţie, iar Avatarul 4 şi 5 sunt deja scrise, iar o parte din 4 este filmată”, a dezvăluit cineastul.

Potrivit site-ului polygon.com, Avatar 3, care s-ar putea intitula Avatar: The Seed Bearer, este programat să ajungă în cinematografe pe 20 decembrie 2024. Cel de-al treilea film din marea aventură albastră a lui Jake Sully le va prezenta iubitorilor de film latura înflăcărată și mai întunecată a poporului Na’vi: „Oamenii Cenușii”.

James Cameron a declarat pentru publicația franceză 20 Minutes că vrea să îi arate pe Na’vi dintr-un alt unghi „pentru că, deocamdată, le-am arătat doar părțile lor bune”.

Regizorul a mai precizat că „ultimele părți” ale poveștii Avatar vor fi cele mai bune: „Celelalte au fost o introducere, un mod de a pune masa înainte de a servi masa”.

Avatar 3 va apărea practic la fix doi ani de la lansarea Avatar 2. Filmările celor două părți au început concomitent, în septembrie 2017. Primul film Avatar a generat venituri de 2,9 miliarde de dolari, un record pus în pericol chiar de Avatar 2. Dar, peste doi ani, vom ști ce impact a avut și partea a treia a magicei serii create de cel care a regizat și Titanic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....