La ce trebuie să fii atent când cumperi o maşină second-hand. Samsarii nu îţi spun despre această avarie care poate provoca tragedii

Nicu Stan 07.07.2021, 21:07
La ce trebuie să fii atent când cumperi o maşină second-hand. Samsarii nu îţi spun despre această avarie care poate provoca tragedii

La ce trebuie să fii atent când cumperi o maşină second-hand. Samsarii nu îţi spun despre această avarie care poate provoca tragedii. Ce trebuie să urmărești atunci când îți cumperi mașină, vezi în articolul de mai jos.

Samsarii de mașini au descoperit o nouă metodă de a face bani. Au luat în vizor mașinile care au fost afectate de inundații din toată țara

La ce trebuie să fii atent când cumperi o maşină second-hand. Samsarii de mașini nici nu pomenesc despre această avarie care poate provoca tragedii adevărate.

Un nou tip de escrocherie ar putea pune în pericol viața celor care se bucură de prețul mic al unei mașini second-hand și o cumpără fără a face verificări profesionale.

Masinile scoase din apa, puse la vanzare
Masinile scoase din apa, puse la vanzare

Mașinile avariate de inundații, scoase la vânzare

Mai concret, mașinile avariate de inundațiile care au afectat toată România până mai acum câteva zile sunt scoase acum la vânzare pe site-urile devânzări auto.

Inundațiile din ultima perioadă au dus la avarierea a sute de mașini, care sunt vândute acum pe site-urile auto, la prețuri mai mult decât atrăgătoare. Aceste mașini însă pot fi adevărate capcane cauzatoare de moarte pentru noii proprietari.

Cumpărătorii trebuie să țină cont de mai multe sfaturi

Specialiștii din domeniul vânzărilor auto oferă cumpărătorilor sfaturi utile pentru a se feri astfel de mașinile capcană de pe site-urile respective.

Cei care vor să își cumpere mașină second-hand trebuie să țină cont de mai multe lucruri, în afară de verificarea temeinică a mașinii, a kilometrajului și a istoricului de proprietari.

Cum este o mașină care a fost acoperită de ape

Astfel, dacă mașina a fost afectată de inundații, apa poate provoca avarii grave la instalația electrică care îi pune în pericol atât pe cumpărători, cât și pe ceilalți participanți la trafic.

Cele mai grave consecințe potențiale ale unei inundații asupra unui autovehicul sunt anularea airbag-urilor, blocarea volanului la viteze mari sau chiar oprirea bruscă a motorului atunci când șoferul se afșă în depășire. Toate aceste defecțiuni, mici în aparență, pot duce la adevărate tragedii în trafic.

Premieră în justiție. Un samsar de mașini, obligat să returneze banii pe o mașină

Pe de altă parte, un bărbat din Craiova care a vândut cu 4.300 de euro o mașină a fost obligat de instanta să îi restituie cumpărătorului banii și să își ia autovehiculul înapoi, după ce s-a demonstrat că autoturismul avea kilometrajul dat înapoi. Autoturismul avea și alte probleme pe care vânzătorul i le-a ascuns celui care a cumpărat mașina. Sentința nu este definitivă.

Înainte de a-l acționa în instanță pe vânzător, cumpărătorul a încercat să rezolve problema pe cale amiabilă, încercând să își recupereze banii. Întrucât vânzătorul nu a fost de acord, cumpărătorul a vrut să facă plângere penală.

Urmăriți Impact.ro și pe