La ce facultate să te înscrii pentru un loc de muncă asigurat. Decanul instituției: „Nu există şomeri la sfârşitul absolvirii”

Stan Filon 05.07.2022, 12:13
La ce facultate să te înscrii pentru un loc de muncă asigurat. Decanul instituției: „Nu există şomeri la sfârşitul absolvirii”

Mulți absolvenți de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat 2022 nu știu exact la ce facultate să meargă, pentru a avea viitorul asigurat. Ei bine, una dintre cele mai căutate facultăți de la Academia de Studii Economice Bucureşti este Facultatea de Administrarea Afacerilor. Decanul facultății respective spune că un procent de 75% dintre studenți își găsesc un loc de muncă încă din timpul facultății. Acesta a venit cu mai multe detalii despre facultatea care nu produce șomeri.

La ce facultate să te înscrii pentru un loc de muncă asigurat

„Studiile economice sunt utile în orice domeniu de activitate. Orice afacere, indiferent dacă este în domeniul medical, inginerie, arhitectură, are o componentă economică. Atunci când termini ASE-ul ai oportunităţi de a te angaja în toate sferele economiei, iar tocmai această flexibilitate şi diversitate pe piaţa muncii face universitatea noastră foarte atractivă.

Îi regăsim în marile companii internaţionale din România sau din străinătate sau devin antreprenori. Peste 25% dintre absolvenţii noştri doresc să înceapă o afacere la sfârşitul studiilor, iar de anul acesta oferim un master specializat în antreprenoriat pentru a-I ghida în afacerile lor. Eu consider că la sfârşitul studiilor, tinerii trebuie să aibă o capacitate analitică ridicată, o capacitate de a interacţiona uşor cu oameni aparţinând altor culturi, valenţe de leadership şi competenţe sociale şi o capacitate de a înţelege programele informatice şi a putea analiza date.

La ce facultate sa te inscrii pentru un loc de munca asigurat
La ce facultate sa te inscrii pentru un loc de munca asigurat

„Pot ajunge să se specializeze pe anumite nişe foarte atrăgătoare pentru piața muncii”

Decanul spune că posibilitățile de angajare ale absolvenților Facultății de Administrarea Afacerilor sunt foarte multe, iar mulți dintre foștii studenți și-au înființat chiar propriile lor afaceri, după terminarea studiilor.

Programarea se studiază astăzi la toate formele de învăţământ în preuniversitar, iar noi pornim în anul 1 de la cunoştinte de bază. Orice student conştiincios, cu dorinţa de a învăţa poate să capete cunoştinte de Python, indiferent de profilul liceului pe care l-a absolvit. Chiar pot spune că cei de la uman, fiind firi mai creative pot ajunge să se specializeze pe anumite nişe foarte atrăgătoare pentru piaţa muncii”, a declarat decanul FABIZ, Tănase Stamule.

La FABIZ ne axăm pe cinci direcţii strategice pentru dezvoltarea profesională a studentului:

1) specializarea în administrarea afacerilor, adică înţelegerea modului de funcţionare a firmei, felul în care se gestionează bugetele, resursele umane, riscul şi felul în care se iau deciziile
2) dezvoltarea de competenţe lingvistice şi sociale astfel încât studenţii noştri să poată interacţiona cât mai uşor cu lumea globală de afaceri
3) interacţiunea permanentă cu mediul de afaceri prin vizite la companii şi invitaţi la cursuri de la companii la toate disciplinele pe care le predăm
4) susţinerea studenţilor de a petrece cel puţîn un semestru la studii în străînătate prin programul Erasmus, unde propunem la nivel de ASE câteva sute de burse în fiecare an
5) dezvoltarea de competenţe de programare în Python, astfel încât, studenţii noştri să ştie să facă analiză de date la sfârşitul programului de licenţă.

Urmăriți Impact.ro și pe