Kremlinul a negat că Vladimir Putin i-a promis lui Emmanuel Macron că nu mai lansează noi manevre militare în apropierea Ucrainei

Beatrice Dumitru 08.02.2022, 16:07
Kremlinul a negat că Vladimir Putin i-a promis lui Emmanuel Macron că nu mai lansează noi manevre militare în apropierea Ucrainei

După vizita lui Emmanuel Macron la Moscova, un oficial din Hexagon a declarat că președintele rus a promis că nu mai lansează, pentru moment, noi manevre militare în apropierea Ucrainei. Însă Kremlinul a reacționat și a negat că Vladmir Putin și-a luat un astfel de angajament. Mai mult, Moscova a anunțat începerea unor exerciții militare în sudul Rusiei.

Kremlinul spune că Vladimir Putin nu a promis nimic

Emmanuel Macron este cel mai important lider din Occident care s-a întâlnit cu președintele rus de când Moscova a adunat peste 100.000 de soldați lângă granița cu Ucraina și a stârnit temeri că pregătește un război.

Un oficial francez a declarat, sub condiția anonimatului, că Vladimir Putin i-a promis președintelui Emmanuel Macron, în timpul discuțiilor de luni seară de la Moscova, că nu va lansa noi manevre în apropierea Ucrainei. De asemenea, acesta a mai spus că liderul de la Kremlin s-a angajat că va retrage trupele din Belarus la sfârșitul exercițiilor de acolo, la finalul acestei luni, scrie Reuters.

Kremlinul a negat că Vladimir Putin i-a promis lui Emmanuel Macron că nu mai lansează noi manevre militare în apropierea Ucrainei
Noi exerciții militare în sudul Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că informațiile privind orice angajament de a nu mai organiza manevre în apropierea Ucrainei „nu sunt corecte”. De asemenea, acesta a mai precizat că Vladimir Putin nu a făcut nicio promisiune cu privire la momentul în care trupele ruse vor părăsi Belarusul. „Nimeni nu a spus vreodată că vor rămâne în Belarus”.

Rusia, noi exerciții militare în sudul Rusie

La sosirea la Kiev, președintele Franței a spus că prin vizita sa la Moscova a prevenit o nouă deteriorare a crizei și nu s-a așteptat „nicio secundă” ca Vladimir Putin să facă concesii în disputa cu Occidentul.

Rusia a anunțat marți dimineață începerea unor exerciții militare în sudul Rusiei, care vor duta trei săptămâni. La manevrele tactice pe timp de noapte vor participa sisteme de rachete, tancuri și vehicule blindate, potrivit anunțului făcut de un purtător de cuvânt al Districtului Militar din Sud.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...