Kovesi, cu patru bodyguarzi în România. Cum a reacționat când George Simion a luat-o la rost: „Vă e frică?”

Beatrice Dumitru 10.05.2023, 13:13
Kovesi, cu patru bodyguarzi în România. Cum a reacționat când George Simion a luat-o la rost: „Vă e frică?”

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European (EPPO), s-a aflat într-o vizită în România, unde a avut programate întâlniri cu unele instituții, cu ocazia Zilei Europei. Deși a fost însoțită de patru bodyguarzi, liderul AUR,, George Simion, nu a ratat momentul și a luat-o la întrebări. Ce i-a spus acesta și de ce a fost felicitat de Victor Ponta.

Ce a întrebat-o George Simion pe Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a ocupat funcția de procuror-șef al DNA, din mai 2013 până în iulie 2018, iar în perioada octombrie 2006 – octombrie 2012 a fost procuror general al României.

Aflată într-o vizită în România, șefa Parchetului European, a fost însoțită pe străzile din București de patru gărzi de corp, potrivit  observațiilor făcute de George Simion. Acesta nu a ratat momentul și a întrebat-o pe Laura Codruța Kovesi de ce are nevoie de agenții de securitate. „Vă e frică de ceva? Cam ciudat!”, a spus printre altele liderul AUR, însă fosta șefă DNA nu l-a băgat în seamă.

Kovesi, cu patru bodyguarzi în România. Cum a reacționat când Răzvan Simion a luat-o la rost:
Laura Codruța Kovesi, însoțită de patru gărzi de corp.

„Nu am văzut așa sistem de pază nici la șefi de stat”

După ce a văzut imaginile cu Laura Codruța Kovesi însoțită de cei patru gărzi de corp, fostul premier Victor Ponta a reacționat pe pagina de socializare. Printre altele, el l-a felicitat pe George Simion pentru întrebarea adresată șefei Parchetului European.

Credeam că Doamna Koveși e foarte “ iubită” și nu are nevoie să fie păzita în mijlocul Bucureștiului mai ceva decât Maddona sau Lady Gaga / sau oare credea că pe Calea Victoriei din București o atacă rachetele lui Putin ! Recunosc că nu am văzut așa sistem de pază nici la șefi de stat – oare așa de populară este Doamna Koveși în România încât îi trebuie cinci paznici? Sincer – toatî scena arată un parvenitism și o aroganță ciocoiască pe care nu am văzut-o la niciun politician . Eu credeam că o apară oricum “focile” de orice pericol????! Bravo George Simion pentru întrebare și filmare„, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.

Laura Codruța Kovesi conduce din octombrie 2021 Parchetul European, o instituție nou înființată, fiind primul procuror-șef al acestei instituții. Parchetul European investighează infracțiunile care ar cauza prejudicii din fonduri europene, ceea implică urmărirea grupărilor infracționale internaționale și a fraudelor transfrontaliere în materie de TVA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...