Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi. Evenimentul a avut loc într-un loc inedit

Andrei Cezar 03.08.2021, 15:01
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi. Evenimentul a avut loc într-un loc inedit

Întâlnire de gradul zero între președintele României și ”Regele” fotbalului românesc. Klaus Iohannis și Gheorghe Hagi au stat față în față și au discutat preț de câteva momente, la Festivalul ”Săptămâna Haferland”, care a avut loc în localitatea brașoveană Criț din județul Brașov.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Gheorghe Hagi. Evenimentul a avut loc într-un loc inedit

Președintele țării a participat duminică la ”Săptămâna Haferland”, festivalul comunității săsești care a avut loc la Criț, în Brașov. În acest context, Klaus Iohannis a subliniat, într-un discurs rostit atât în limba română cât și în  germană, legătura strânsă dintre sași și români, construită în timp.

“Bine v-am regăsit în inima Transilvaniei. Este o mare bucurie să fiu prezent astăzi alături de dumneavoastră şi totodată să acord înaltul patronaj ediţiei din acest an în semn de apreciere faţă de generozitatea, dedicarea şi eforturile organizatorilor şi participanţilor de a duce tradiţia mai departe în ţara ovăzului. Doresc să felicit organizatorii pentru modul în care au înţeles să ducă mai departe şi să pună în valoare tradiţiile saşilor transilvăneni”, a declarat Iohannis într-o alocuțiune ținută în cadrul festivalului, potrivit Agerpres.

Printre cei prezenția la ”Săptămâna Haferland” a fost și Gheroghe Hagi, ”Regele” fiind partener de imagine al acestui festival. Klaus Iohannis și Gheorghe Hagi au profitat de ocazie și au schimbat impresii într-un cadru relaxat, așa cum se poate vedea și în imaginea pusă la dispoziție de administrația prezidențială.

Într-o conferință de presă din 2018, Gheorghe Hagi a vorbit despre situația catastrofală în care a ajuns sportul românesc și i-a transmis, totodată, un mesaj clar președintelui. ”Regele” își dorea ca Iohannis să se implice în dezvoltarea celor trei segmente pe care el le considera vitale pentru România: cultura, sportul și sănătatea.

“Daca aș fi presedintele Romaniei, aș investi doar în segmentele sociale. Cultură, sport și sănătate. Sunt trei segmente sociale, la care se adaugă infrastructura. M-aș băga în toate și Romania o sa înfloreasca, o sa zâmbim cu toții! Din pacate, acum suntem toți tristi. Tot ce este în Romania este numai negativ! Cu excepția unei fete care ne mai ține, totul este negativ. Simona ne mai ține, se dueleaza cu cei mari”, a spus Hagi la conferinta de presa susținută în 2018.

Klaus Iohannis s-a intalnit cu Gheorghe Hagi. Evenimentul a avut loc intr-un loc inedit
Klaus Iohannis s-a intalnit cu Gheorghe Hagi. Evenimentul a avut loc intr-un loc inedit

Hagi: ”Trebuie găsite cauzele, ca la doctor”

În urma ratării calificării celor trei echipe românești în turul trei preliminar din Conference League – FCSB, CSU Craiova și Sepsi -, Gică Hagi a vorbit încă o dată despre strategiile pe termen lung pe care ar trebui să le adopte autoritățile cu privire la dezvoltarea sportului și fotbalului în mod special.

E o realitate, la care trebuie să reflectăm. Eu spun încă o dată, e nevoie de un proiect la nivel naţional. Aşa cum au făcut italienii acum patru ani. Trebuie găsite cauzele, ca la doctor. E nevoie de un proiect pe următorii zece ani, prin care să revenim în Europa, puternici, aşa cum am fost. Proiecte de club, de loturi naţionale, întrucât cluburile alimentează loturile naţionale.

Cluburile sunt pilonul numărul 1 în fotbalul românesc. Ele trebuie să aibă putere, bugete, să fie organizate la nivelul cel mai bun. Din păcate, vecinii ne-au luat-o înainte, iar acum suferim. Orice se poate. Înfrângerile când vin important e să fie foarte puţine. Trebuie să trăieşti din victorii, că ele aduc bucurie, fericire şi te fac puternic mental. Înfrângerea trebuie să o analizezi. Dacă nu o faci, te duci mai jos“, a declarat ”Regele”