Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept premier. ”S-a format o majoritate solidă”

Stan Filon, Rădulescu Valentin 22.11.2021, 14:44
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept premier. ”S-a format o majoritate solidă”

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe Nicolae Ciucă să formeze noul guvern al României, în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut la Cotroceni cu partidele PNL, PSD și UDMR. De la consultări a lipsit USR, care a recunoscut că nu mai are niciun rost să participe la consultări.

Nicolae Ciucă este premierul desemnat de Klaus Iohannis să formeze următorul guvern al României

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astfel pe Nicolae Ciucă, în urmă cu scurt timp, să formeze Guvernul României, după ce a constatat că s-a format o nouă majoritate în Parlamentul României.

”S-a încheiat sesiunea de consultări convocată cu partidele. Am constat că în Parlament s-a format o majoritate solidă compusă din PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților. Această majoritate mi-a propus un nume de premier. Îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma noul guvern”, a spus Klaus Iohannis.

Nicolae Ciuca este premierul desemnat de Klaus Iohannis sa formeze urmatorul guvern al Romaniei
Nicolae Ciuca este premierul desemnat de Klaus Iohannis sa formeze urmatorul guvern al Romaniei

Ciucă spune că s-au găsit soluții pentru efectele pandemiei, dar și pentru criza energetică

Nicolae Ciucă a anunțat că a făcut alături de partenerii săi de la PSD și UDMR un program de guvernare care să ofere stabilitate României. Se dorește astfel venirea cu soluții pentru efectele pandemiei de coronavirus, dar și pentru criza energetică.

”Am lucrat cu partidele să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlament, astfel încât să putem realiza un guvern care să asigure stabilitatea țării și soluții pentru efectele produse de pandemie, criza energetică, să avem un program guvernamental care să pună în aplicare deciziile nesare pentru implementarea PNRR”, a spus Ciucă.

USR, rămas pe dinafară, a spus că nu va participa la consultările de la Cotroceni, mai ales că majoritatea parlamentară a fost formată deja între PNL, PSD și UDMR. Mai mult, reprezentanții USR au anunțat deja că nu vor vota noul guvern ”capturat de PSD”.

USR nu votează guvernul PNL-PSD-UDMR

”USR nu va vota un guvern capturat de PSD, PSD – un partid care a masacrat legile justiţiei şi care a gazat cetăţenii români pe 10 august. Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranţă de reformă a justiţiei şi legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache şi Nicolicea. USR devine principalul partid de opoziţie şi singurul partid care apără valorile democratice, europene şi autentic liberale.

Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României şi Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliţie PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care miniştrii USR PLUS ţi-au adus întru totul contribuţia. Ne vom asigura că cele 30 de miliarde câştigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor şi nu în conturile clientelei PSD şi PNL”, a subliniat Dacian Cioloş.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...