Klaus Iohannis îşi serbează astăzi ziua de naştere. Câţi ani împlineşte şi cum îşi va petrece aniversarea preşedintele României

Cristian Cojocaru 13.06.2021, 13:35
Klaus Iohannis îşi serbează astăzi ziua de naştere. Câţi ani împlineşte şi cum îşi va petrece aniversarea preşedintele României

Ziua de 13 iunie nu este o zi oarecare pentru președintele României, Klaus Iohannis pentru că este ziua în care își serbează ziua de naştere. Astfel, această zi este o zi de sărbătoare în familia președintelui țării.

Astăzi este ziua de naştere a lui Klaus Iohannis

Astăzi, președintele României a împlinit vârsta de 62 de ani. Liderul statului a hotărât ca această zi să o petreacă departe de casă. Klaus Iohannis s-a născut în data de 13 iunie 1959, în Sibiu. Ulterior, a urmat școala germană din orașul natal, precum și Liceul ”Samuel von Brukenthal” tot de acolo.

Timp de mai mulți ani, acesta a predat în mai multe școli din jurul Sibiului, ulterior ajungând dascăl de fizică al liceului pe care l-a absolvit. În anul Revoluției, 1989, Klaus Iohannis s-a căsătorit cu Carmen, profesoară de limba engleză. Chiar dacă după Revoluție, familia președintelui a ales să plece din țară, actualul lider al țării a decis să rămână în Sibiu și să intre în politică.

A fost preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) timp de zece ani, iar începând cu anul 2000 a ocupat funcţia de primar al Sibiului pe durata a patru mandate. În anul 2013, Klaus Iohannis s-a înscris în Partidul Național Lierla, iar un an mai târziu, acesta a fost ales în funcția de președinte al partidului.

În luna noiembrie a anului 2014, Klaus Iohannis a participat la alegerile prezidențiale alături de PNL, învingându-l pe candidatul PSD, Victor Ponta.

iohannis ziua naștere
In anul 2014, Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidentiale obtinand victoria

Personalități născute în această zi

În aceeași zi s-au mai născut și Jose Antonio Paez – general și om politic, președinte al Venezuelei, James Clerk Maxwell –  fizician și chimist britanic, academicianul Ioan Micu Moldovan, Ioan I. Mironescu –  scriitor român, actorul american Tim Allen, cântăreața de origine germană Sarah Connor, Floren Malouda – fotbalist francez, actorul american Chris Evans, precum și Carol Cel Pleșuv –  rege al Franței.

Persoanele născute în această zi visează la meleaguri și aventuri exotice. Încă din adolescență, atracția cea mai mare a acestor oameni sunt reprezentate de către cărți, precum și pentru explorarea ținuturilor îndepărtate, pasiune care nu va dispărea vreodată. Cei mai evoluați dintre acești oameni își împlinesc aspirațiile prin activitatea lor profesională, indiferent că vorbim despre comerț, cercetare științifică sau artă.

Deviza acestor persoane este reprezentată de ideea că ”imposibilul nu există”. Ei dețin o forță mentală incredibilă atunci când vine vorba despre învingerea obstacolelor și nu se simt împliniți nici măcar atunci când își ating obiectivele. Cei născuți în această zi admiră persoanele perseverente și pline de curaj, care ar face orice pentru a ajunge acolo unde și-au propus.

Urmăriți Impact.ro și pe