Klaus Iohannis îi face praf pe profesori. Mesaj de ultimă oră: „Cum își permite cineva să pună în dificultate examenele?”

Corina Oprea 01.06.2023, 18:28
Klaus Iohannis îi face praf pe profesori. Mesaj de ultimă oră: „Cum își permite cineva să pună în dificultate examenele?”

Klaus Iohannis este foarte nemulțumit de atitudinea profesorilor, care au anunțat că nu vor opri greva și nu vor reveni la catedră. Președintele a transmis un mesaj dur tuturor cadrelor didactice care nu țin cont de activitatea educativă și continuă să protesteze, deși Guvernul s-a conformat cerințelor pe care le-au avut.

Klaus Iohannis, revoltat pe profesori

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la summitul Comunităţii Politice Europene de la Chișinău. Acesta a făcut declarații dure la adresa cadrelor didactice. Guvernul a stabilit majorarea salariilor, dând e ordonanță de urgență în acest sens și a încercat să respecte cerințele acestora, dar liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu oferta Executivului, motiv pentru care vor continua să protesteze și nu vor reveni la catedră prea curând.

Președintele este foarte dezamăgit de decizi cadrelor didactice și acuză că acestea pun în dificultate examenele naționale, deși ar trebui să se gândească la câți elevi așteaptă să dea aceste testări. Șeful de stat susține că Guvernul le-a dat tot ce au cerut, dar sindicatele continuă să protesteze fără motiv.

„Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Este o generație întreagă care trebuie să dea BAC-ul și să meargă la facultăți. E o generație întreagă care dă Evaluare Națională. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei mai continuă greva?”, a afirmat, la Chișinău, șeful statului.

Greva din educatie nu se opreste. Sindicalistii au refuzat oferta Guvernului

Președintele, mesaj ferm pentru dascăli

Președintele susține că este foarte dificilă comunicarea cu profesori, chiar dacă intermediari sunt sindicatele. Klaus Iohannis este de părere că Guvernul a procedat corect, dar profesorii nu au înțeles mesajul.

„Se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli? Fiindcă liderii de sindicat tot vin și tot pleacă, dar ei sunt un fel de interfață. Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc si consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum funcționează o negociere pe această bază, de aceea premierul a hotărât corect să dea această Ordonanță, fiindcă a ințeles că sunt solicitări legitime și le garantează indiferent de ce se negociază cu acești reprezentanți”, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis le-a spus ferm cadrelor didactice să revină la catedră, pentru că nu mai au niciun motiv să protesteze. Șeful de stat speră că vor fi reluate cursurile în regim normal încă de marți, 2 iunie.

„Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă greva”, a concluzionat președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe