Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Anunțul președintelui, după ce inundațiile au făcut ravagii în țară. Live Video

Raluca Juncu 24.06.2020, 14:55
Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră. Anunțul președintelui, după ce inundațiile au făcut ravagii în țară. Live Video

Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă miercuri, începând cu ora 15, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale. Șeful Statului a discutat despre problemele legate de inundațiile din ultima săptămână, care au cuprins mai bine de jumătate de țară.

Klaus Iohannis, principalele declarații

„Ne confruntăm cu mai multe inundații (…) Vreau să transmit un mesaj de solidaritate tuturor românilor afectați. Autoritățile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni și pentru a le asigura celor afectați tot ce au nevoie în aceste momente dramatice. Este tragic că aceste fenomene s-au lăsat cu pierderi de vieți omenești. Din păcate aceste fenomene se repetă frecvent în România și trebuie să fim mai bine pregătiți. Soluțiile există, ele trebuie puse în aplicare. Acesta este rezultatul schimbărilor climatice, iată că apar cele mai multe fenomene extreme și în țară noastră. Luna iunie a fost cea mai ploioasă din ultimii ani. Va trebui să depășim mentalitatea că este suficient să construim câteva diguri. Este imperativă o schimbare pentru a putea răspunde la această. Digurile nu mai sunt suficiente.

Conservarea fondului forestier şi campaniile de împădurire sunt soluţii la îndemână, cu multe efecte benefice pentru mediul înconjurător, a malurilor cursurilor de apă, din perspectiva combaterii inundaţiilor. Acel aşa zis pachet Green Deal, propus de Comisia Europeană. Împreună cu Guvernul, vom face demersurile necesare astfel încât proiecte de acest tip să poată fi implementate și să aibă drept efect prevenirea unor inundații similare cu cele din aceste zile sau chiar unele mult mai grave.

Această schimbare de mentalitate trebuie să aibă loc acum, având în vedere că sunt oameni afectaţi de inundaţii iar şi iar. E nevoie de sprijin din partea tuturor, mai ales în zonele sinistrate, şi recomand ca cei afectaţi de inundaţii să ajute autorităţile în eforturile de limitare a efectelor acestor fenomene” a declarat Președintele Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI