Klaus Iohannis, dat de gol. Ce are de gând să facă după ce nu va mai fi preşedinte cu PSD

Beatrice Dumitru 22.11.2021, 08:12
Klaus Iohannis, dat de gol. Ce are de gând să facă după ce nu va mai fi preşedinte cu PSD

Ludovic Orban îl consideră pe Klaus Iohannis principalul vinovat pentru alianța dintre PNL și PSD, după destrămarea coaliției de guvernare. Orban a dezvăluit de ce a recurs președintele la această strategie, de care vrea să se folosească după ce îi va expira mandatul, în 2024.

Ce plan are Klaus Iohannis după ce nu va mai fi președinte

Ludovic Orban a pus punct parteneriatului cu Klaus Iohannis și l-a acuzat pe acesta, în repetate rânduri, că este vinovatul principalul pentru declanșarea crizei politice din România. De asemenea, fostul lider al liberalilor a precizat că președintele s-a schimbat foarte mult și nu mai este la fel de implicat în rezolvarea problemelor țării, așa cum era până anul trecut.

Ludovic Orban a precizat că Iohannis nu vrea să iasă din politică după expirarea mandatului de președinte. El a explicat că și-a dat seama de acest plan spre finalul campaniei pentru alegerile din PNL, deoarece Klaus Iohannis s-a implicat pentru ca el să piardă șefia partidului și pentru a distruge coaliția cu USR. Social-democrații au fost aduși la putere pentru ca Iohannis să poată rămâne premier din 2024.

Klaus Iohannis, dat de gol. Ce are de gând să facă după ce nu va mai fi preşedinte cu PSD
Ludovic Orban a vorbit despre planurile lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după ce își termină mandatul de președinte. Am multe informații în sensul acesta, provenite din multe surse. Vrea să fie premier și și-a ales ca partener PSD-ul. Singura problemă a lui este că din 2024 nu o să mai rămână cu nimic, pentru că n-o mai fie nimic din PNL”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

„Cei care l-au susținut pe Cîțu nu dădeau doi bani pe el”

Ludovic Orban l-a atacat și pe Florin Cîțu, cel care i-a luat locul în fruntea PNL. A spus că acesta este un „nimic”, iar despre cei care l-au susținut pe Cîțu a afirmat că au fost forțați de Klaus Iohannis să facă acest lucru pentru a-l scoate de la șefia partidului. Ludovic Orban a făcut parte din PNL timp de aproape 30 de ani.

„Cei care l-au susținut pe Cîțu în campanie nu dădeau doi bani pe el. Intenția lor a fost să mă schimbe pe mine, pentru că știau că eu nu voi accepta niciodată o alianță cu PSD. (…) De ce m-a schimbat Iohannis? Se datorează exact acestui proiect pe care îl are împreună cu PSD. Eu aș fi preferat mai degrabă să rămânem în opoziție, decât să ne aliem cu PSD (…) Dar nu era necesar să mergem într-o coaliție cu PSD, pentru că noi am avut un guvern de coaliție cu USR. De ce să distrugem o coaliție de centru-dreapta, de ce să-i aduci pe PSD-iști la putere? Acesta este motivul, Iohannis nu vrea să se pensioneze”, a adăugat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...