Klaus Iohannis, avertisment pentru români. Când ar putea să revină restricțiile dure

Diana Radu 18.06.2020, 14:57
Klaus Iohannis, avertisment pentru români. Când ar putea să revină restricțiile dure

Președintele Klaus Iohannis a lansat un avertisemnt pentru români în ceea ce privește pandemia. Șeful statului este îngrijorat de numărul în creștere al infectărilor cu coronavirus și face apel la populație să respecte regulile care sunt în vigoare. În caz contrar, restricțiile dure și starea de urgență ar putea reveni.

Klaus Iohannis, avertisment: „Virusul nu este în vacanță”

Președintele a mers astăzi într-o vizită la unitatea mobilă de terapie intesivă, la Romexpo, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății și cel al Internelor. La finalul vizitei, Klaus Iohannis le-a reamintit românilor faptul că pericolul în ceea ce privește pandemia nu trecut, de aceea trebuiesc respectate în continuare normele în vigoare, precum distanțarea socială, purtarea măștii și dezinfectarea periodică a mâinilor.

„Virusul nu este în vacanță, nici măcar nu ține cont de cum votează așa-zisa Opoziție. Dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri de bun-simț. Păstrați distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție. Această nouă normalitate nu poate fi un succes fără aceste norme minimale”, a declarat Klaus Iohannis.

iohannis, avertisment, restrictii
Klaus Iohannis, avertisment: „Virusul nu este în vacanță”

În ceea ce privește activitatea economică, Klaus Iohannis a spus că se lucrează la reluarea acesteia, însă fără respectarea normelor minimale efortul va fi fără succes. Șeful statului a mai precizat că în secțiile ATI din Capitală sunt internați 180 de pacienți. Iohannis speră ca numărul cazurilor să scadă, iar oamenii să respecte regulile pentru a nu se mai ajunge iar la starea de urgență și la restricții mult mai dure.

„Guvernul a procedat corect, iar măsurile propuse au fost oportune și la timp. În secțiile ATI azi avem aproximativ 180 de pacienți, însă locurile din toată țara sunt mult mai multe. Îmi doresc să avem din ce în ce mai puțini infectați, dar asta se va întâmpla dacă respectăm măsurile. Guvernul nu-ți dorește să avem noi restricții. Ce avem acum este puțin, de bun simț. Dacă numărul de infecții crește și nu vom avea încotro, va trebui să ne conformăm și să revizium măsurile. Revenirea la starea de urgență este ultima soluție atunci când nu vedem că nimic nu funcționează”, a mai spus Klaus Iohannis.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe