Kaufland, decizie uimitoare în legătură cu salariile. Toţi angajaţii trebuie să afle schimbarea importantă

Cristian Cojocaru / 01.04.2021, 16:46
Kaufland, decizie uimitoare în legătură cu salariile. Toţi angajaţii trebuie să afle schimbarea importantă

Kaufland România a luat o decizie uimitoare cu privire la salariile angajaților săi. Compania încurajează astfel demersurile europene de promovare a transparenței și egalității între agajați, astfel că există deja o strategie internă de promovare a egalității în rândul angajaților.

Kaufland a luat o decizie cu privire la salariile angajaților săi

O nouă propunere legislativă vizează măsurile de asigurare a transparenței salariale precum și eliminarea diferențelor de gen, a fost luată în calcul de către compania Kaufland. Potrivit acestei noi legislații, compania prezintă nou politică creată pe baza acestor principii de egalitate între angajații săi.

Așadar, la Kaufland, toți angajații beneficiază de un tratament egal, indiferent de geul acestora. Totodată compania depune toate eforturile pentru activitatea depusă se angajații cu aceeași funcție, salariul acestora să fie unul unitar, fără a face discriminare între angajați. Tot din politica firmei face parte și principiul egalității de tratament, fără a se face discriminări pe bază de gen sau oricare alt criteriu.

În anul 2018, compania Kaufland a semnat Carta Diversității, asumându-și ideea de a întări inițiativa voluntară precum diversitatea, egalitate la șanse dar și incluziunea socială ca devenind valori recunoscute și respectate în cadrul companiei dar și în societatea din România. Începând cu decembrie 2020, Kauflant este membru al Romanian Diversity Chamber of Commerce (Asociația Consiliului Diversității în Afaceri), în calitate de Founding Corporate Partner.

In cadrul companiei este incurajata ideea de incluziune sociala precum si respectarea dreptului la munca indiferent de categoria sociala sau genul persoanelor.
In cadrul companiei este incurajata ideea de incluziune sociala precum si respectarea dreptului la munca indiferent de categoria sociala sau genul persoanelor.

Integrarea persoanelor cu dizabilități în cadrul companiei

În cadrul companiei este încurajată ideea de incluziune socială precum și respectarea dreptului la muncă indiferent de categoria socială sau genul persoanelor. La sfârștiul anului 2019, Kaufland a demarat un program denumit ”ACCES” care reprezintă un demers de angajare dar și integrare a persoanelor cu dizabilități în cadrul companiei.

Pe lângă acestea, angajații Kaufland au acces la:

  • posibilitatea de promovare în toate posturile sau locurile de muncă vacante precum și la toate nivelurile ierarhice, condiția fiind ca aceștia să întrunească cerințele și calificările necesare;
  • aceștia mai beneficiază și de informare și consiliere profesională, precum și programe de inițiere, calificare, perfecționare, specializare și recalificare profesională;
  • beneficii suplimentare pe lângă cele financiare, care constau în acces la servicii de sănătate.

Kaufland se află printre cei mai mari angajatori din România, având o medie de 15.000 de angajați. Compania a fost distinsă de multe ori cu premiul Top Employer, atât la nivel național cât și european, datorită politicii sale orientate către angajați precum și a eforturilor depuse de către aceasta în scopul de a asigura un climat de lucru plăcut și unde angajații își pot atinge potențialul sau chiar depăși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI