Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova a fost reținută. A protestat în direct la TV împotriva agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei

Elena Avramescu 18.07.2022, 07:46
Jurnalista rusă Marina Ovsyannikova a fost reținută. A protestat în direct la TV împotriva agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei

Marina Ovsyannikova, în vârstă de 43 de ani, care s-a născut în Ucraina, considerată „cele mai curajoase femei de la televizor”, a fost reținută duminică de autoritățile ruse și încă nu se știe unde a fost dusă. Mama a doi copii a reușit să întrerupă propaganda lui Putin cu o pancartă pe care scria „Nu războiului, opriți acest război, propaganda vă minte”.

Marina Ovsyannikova, reținută de autoritățile ruse

Marina a reușit să-i șocheze pe telespectatorii Channel One după ce a apărut în fața camerei ținând un afiș mare și strigând sloganuri împotriva războiului. La scurt timp după acest incident, aceasta fost luată în arest și amendată.

Atunci când Ovsyannikova a intrat într-o transmisie în direct la postul de știri de stat unde a lucrat ca producător senior, a reușit să apară în presa din întreaga lume. Din nefericire, Marina Ovsyannikova a fost arestată după curajul ei nebun, dar avocații acesteia au spus că nu știu unde este ținută și nici nu au văzut-o. Aceasta riscă până la 15 ani de închisoare după ce Kremlin a introdus o nouă lege în urma invaziei Ucrainei.

Cu toate acestea, susținătorii lui Putin sunt împotriva femeii și cer condamnarea lui Ovsyannikova, directorul de radiodifuziune al RT pentru o perioadă de minim 10 ani.

Reporterul Anton Krasovsky a spus: „Șefa mea, Margarita Simonyan, a spus odată: Tragem pentru trădare și furt. Voi corecta asta, o voi pune la închisoare pentru trădare și furt. Marina ar trebui să fie închisă timp de zece ani”.

În cursul zilei de ieri, activista Ovsyannikova a protestat împotriva războiului din Ucraina într-un program de știri popular pe Channel One – cel mai important canal de televiziune al Kremlinului, care în prezent are 250 de milioane de telespectatori în întreaga lume.

„Opriți războiul! Nu crede propaganda. Te mint aici!”, a spus aceasta telespectatorilor vorbitori de limbă rusă, clip care a devenit viral și a fost vizionat de milioane de ori.

La scurt timp după această cascadorie, Ovsiannikova a fost arestată, protest care ar putea fi considerat unul dintre cele mai explicite proteste împotriva războiului lui Putin din Rusia ținând cont că aproape toate instituțiile de presă din opoziție au fost închise. Avocatul acesteia, Danill Berman, a spus că se aștepta ca ea să fie ținută în închisoare timp de 15 z

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Putin este singurul responsabil pentru această agresiune. Tatăl meu s-a născut în Ucraina, mama s-a născut în Rusia și nu au fost niciodată dușmani. Rusia trebuie să oprească imediat acest război de ucidere a fraților și frații noștri se pot împăca”, a declarat Ovsyannikova.

Jurnalista a primit o amendă de 30.000 de ruble după ce a fost acuzat de organizarea sau desfășurarea unui eveniment public fără a depune o notificare în modul prescris.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...