Județul din România fără niciun caz de infectare, în ultimele 5 zile

Iancu Andreea 15.05.2020, 13:13
Județul din România fără niciun caz de infectare, în ultimele 5 zile

Pe zi ce trece există motive de optimism, pe măsură ce numărul noilor cazuri de coronavirus este în scădere. Un județ din România se află pe drumul cel bun în privința pacienților infectați cu COVID-19. Acesta nu a mai înregistrat îmbolnăviri de cinci zile. Totuși, autoritățile sunt în continuare vigilente și aplică măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului conform legii. Starea de alertă asigură însă o relaxarea în perioada următoare.

Cifre îmbucurătoare într-un județ din România

Numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus este zero de cinci zile. Județul Brăila a declarat vindecați și externații ultimii pacienți contaminați pe data de 9 mai, conform Agerpres.

De asemenea, la nivelul județului, 188 de persoane sunt monitorizate și se află în carantină, în timp ce 279 de persoane se află în izolare la domiciliu, conform informațiilor oferite de Instituția Prefectului.

Cele 22 de cazuri confirmate pozitiv pentru COVID-19 raportate în județ au fost declarate vindecate și externate, conform rapoartelor DSP.

Totodată, 5244 de persoane au ieșit din autoizolare după cele 14 zile, iar 905 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină.

Controalele și sancțiunile din județ  Sursă foto - Inquam
Controalele și sancțiunile din județ
Sursă foto – Inquam

Controale aspre ale polițiștilor

La nivelul județului Brăila, s-au executat peste 214 de misiuni specifice, în ultimele 24 de ore. Acestea sunt menite să prevină și să combată răspândirea COVID-19. De asemenea, s-a verificat respectarea măsurilor impuse de lege în cazul a 302 persoane. Nici unitățile comerciale nu au trecut neverificate. Controalele au fost realizate pentru a se asigura suspendarea activității în cazul descoperirii neregulilor.

În urma controalelor, au fost aplicate 38 de acțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 21000 de lei. O singură persoană a fost depistată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Aceasta a fost condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Este important ca în continuare să se respecte legislația în vigoare pentru a preveni o ulterioară creștere a numărului de cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...