Joe Biden a confirmat. SUA, măsură fără precedent împotriva Rusiei. „Nu vom subvenționa războiul lui Putin”

Beatrice Dumitru 08.03.2022, 19:00
Joe Biden a confirmat. SUA, măsură fără precedent împotriva Rusiei. „Nu vom subvenționa războiul lui Putin”

Rusia a primit sancțiuni care i-au îngenunchiat economia după ce Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei. SUA au trecut la nivelul următor și a lovit Moscova acolo unde o doare cel mai tare, iar președintele Joe Biden a făcut anunțul momentului: a interzis importurile de petrol și gaze din Rusia.

SUA, fără importuri de petrol și gaze din Rusia

Președintele american Joe Biden a confirmat că SUA interzic complet importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia. El spune că această mișcare înseamnă că „poporul american va da o altă lovitură puternică” guvernului lui Vladimir Putin. În 2021, SUA au importat 245 de milioane de barili de petrol din Rusia, adică 8% din totalul importurilor americane de petrol.

Prețurile petrolului au crescut în așteptarea anunțului lui Joe Biden, cu prețul țițeiului Brent, referința internațională, în creștere cu peste 5%, la 130 de dolari pe baril. SUA au luat această decizie înaintea  Europei, care este mult mai dependentă de petrolul și gazele din Rusia.

Joe Biden a confirmat. SUA, măsură fără precedent împotriva Rusiei. „Nu subvenționăm războiul lui Putin”
Joe Biden, lovitură decisivă împotrivă lui Vladimir Putin.

Nu vom participa la subvenționarea războiului lui Putin. Vor fi costuri și aici, în Statele Unite. Am spus de la început că apărarea libertății va costa, ne va costa și pe noi, în Statele Unite. Republicanii și democrații înțeleg asta deopotrivă. Republicanii și democrații deopotrivă sunt siguri că trebuie să facem asta”, a spus președintele de la Casa Albă, informează BBC.

Un miliard de dolari pentru Ucraina

De asemnean, Joe Biden a mai spus că SUA au oferit Ucrainei asistență de securitate de peste un miliard de dolari.

Transporturile de arme defensive sosesc în Ucraina în fiecare zi din Statele Unite, iar noi  suntem cei care coordonăm livrarea de arme similare ale aliaților și partenerilor noștri din Germania în Finlanda până în Țările de Jos. De asemenea, oferim sprijin umanitar poporului ucrainean”, a adăugat președintele american.

Exporturile de energie au menținut un flux constant de numerar în Rusia, în ciuda restricțiilor severe impuse asupra sectorului său financiar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...