Jean Paler, chinuit în ultimul hal în spital: „Au dat în mine! Nu mai puteam rezista, mă băgau cu forța în camera de tortură”

Iancu Andreea 03.11.2020, 13:15
Jean Paler, chinuit în ultimul hal în spital: „Au dat în mine! Nu mai puteam rezista, mă băgau cu forța în camera de tortură”

Celebrul actor de comedie a dat piept cu sistemul de sănătate din România, după ce a ajuns în plină pandemie la spital. Din păcate, Jean Paler s-ar fi confruntat cu tratamente greu de imaginat din partea personalului medical. După ce a fost testat de cinci ori pentru coronavirus, actorul a ajuns după mai multe săptămâni într-un salon al Spitalului Tractorul din Brașov. Experiența de acolo este departe de una normală într-o unitate medicală.

Jean Paler, bătut, înjurat și „sechestrat” în salon

Actorul se confruntă de mai bine de 12 ani cu probleme grave de sănătate. Jean Paler suferă de afecțiuni cardiace și chiar a fost operat de cinci ori pe cord. De asemenea, actorul are montate un fibrilator și patru stenturi. Pentru că a început să se simtă rău, Jean Paler a încercat să ajungă de curând într-o secție de cardiologie pentru tratament. Din păcate, situația epidemiologică a făcut ca experiența spitalicească a actorului să se transforme într-un coșmar, după cum a povestit acesta pentru Fanatik.

„Ne încuiau ca pe câini în saloane, am vrut să plec, am ieșit pe holul spitalului, iar dintr-o dată m-am trezit cu vreo cinci pe mine, deși zile întregi n-am văzut țipenie de om, au sărit pe mine, mi-a dat unul brânci, unul m-a lovit, da, da au dat în mine. Unul dintre asistenții medicali, poate chiar medici erau, nu sunt sigur.

Au dat în mine și au țipat la mine, mi-au zis: „intră, mă, înăuntru, nu știi că n-ai voie, al dracului, nu auzi că n-ai voie să ieși pe hol. Alți mă loveau, alții mă drăcuiau. Alți îmi spuneau frumos. Am înțepenit de frig acolo, nu mai puteam rezista, le ceream să facă ceva, pentru că mă îmbolnăveam mai rău și mă băgau cu forța în camera de tortură. Asta am trăit.

Am stat aproape o săptămână acolo, timp în care am văzut o doctoriță de două ori, de care v-am spus mai sus. Când m-am externat din acest spital m-am rugat la Bunul Dumnezeu, m-am închinat și m-am rugat și am mulțumit că am scăpat de pușcărie”, a povestit Jean Paler pentru Fanatik.

Jean Paler a trecut prin adevărate chinuri într-un spital din România foto - Fanatik
Jean Paler a trecut prin adevărate chinuri într-un spital din România
foto – Fanatik

„Le-am zis că sun la Poliție pentru sechestrare”

„Am întrebat-o de ce mă ține așa și mi-a spus că așa sunt ordinele de sus, de la Raed Arafat, că până nu iese testul negativ să nu mi se dea drumul acasă, adică tuturor celor în situația asta și care au covid. Să fie izolați, să nu li se dea drumul nici acasă, nicăieri, să fie închiși și izolați de lume.

Când le-am zis că sun la Poliție pentru sechestrare a venit unul la 4 dimineața să mă testeze, de mi-a băgat bețele alea în nas de mi-a dat și sângele, apoi mi-a zis că „stai, mă, liniștit, că iese negativ și pleci din spitalul nostru. Mi-au adus testul după nici 5 ore, la ora 9 mi-au zis că plec, că nu e negativ.

Și exact ce a zis el s-a întâmplat. Eu mă rugam de toată lumea să vină să mă scoată de acolo, că nu mai ies decât cu picioarele înainte. Apoi, după ultimul test, cel de-al cincelea, am ieșit negativ, v-am spus, apoi m-au mutat la ASTRA.

Am stat prin spitale o lună și jumătate, prima dată, la Astra, m-au băgat într-un filtru și în 45 de minute mi-au zis că am COVID. Eu venisem pentru cardio, că nu mai îmi intra aer în plămâni, aveam tuse cardiacă. Eram la un pas de leșin. Apoi m-au mutat la Tractorul, iar apoi am pățit ce am povestit, după care m-au băgat la cardio”, a povestit actorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...