Jaf la drumul mare cu codrii din zona Neamţului. Un şef de ocol silvic, arestat pentru corupţie

Elena Avramescu, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 17:28
Jaf la drumul mare cu codrii din zona Neamţului. Un şef de ocol silvic, arestat pentru corupţie

Jaf la drumul mare cu codrii din zona Neamţului. S-a făcut ancheta în cazul unui şef de ocol silvic, arestat pentru corupţie. Însă aceasta anchetă a fost extinsă, astfel că alte persoane fiind cercetate pentru jefuirea codrilor din zona Neamţului.

Jaf la drumul mare cu codrii din zona Neamţului

Inginerul Gheorghe Bălăjel, şeful Ocolului Silvic Pipirig, arestat acum o lună şi jumătate pentru fapte de corupţie, este cercetat iar în prezent cercetările au fost extinse şi faţă de alte persoane, care nu erau în cercul suspecţilor iniţial. În plus, anchetatorii au pus sub acuzare şi alte persoane, în acelaşi dosar.

Vorbim despre un alt inginer, de la Ocolul Silvic Roman, care în prezent administrează o firmă cu obiect de activitatea în domeniul exploatărilor forestiere. Cercetările în această speţă au pornit în urma sesizării din oficiu a Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Neamţ, și nu în urma vreunui denunţ referitor la activităţile unor angajaţi ai ocoalelor silvice.

Jaf la drumul mare cu codrii din zona Neamtului
Ocolul Silvic Pipirig

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus, la data de 10 iunie 2021, extinderea urmăririi penale faţă de doi suspecţi, un administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, complicitate la fals intelectual şi uz de fals şi, respectiv, un inginer din cadrul Ocolului Silvic Roman, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, găsim notat într-un comunicat al Serviciului Anticorupţie Neamţ.

Direcţia Generală Anticorupţie a oferit, luna trecută, mai multe date despre modul în care se desfăşura „activitatea“ la Ocolul Silvic Pipirig, zonă cu întinse suprafeţe împădurite, o structură a Direcţiei Silvice Neamţ.

Astăzi, 13 mai 2021, poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu sprijinul altor şapte servicii judeţene anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pun în executare nouă mandate de percheziţie, dintre care unul la sediul unei instituţii publice, precum şi opt mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi (funcţionari publici) şi alte şase persoane fără calitate specială, a transmis Direcţia generală Anticorupţie.

Urmăriți Impact.ro și pe