Istvan Kovacs răspunde atacurilor lui Cristi Săpunaru de după derby. „Nu vreau să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și el”

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 16.12.2021, 10:08
Istvan Kovacs răspunde atacurilor lui Cristi Săpunaru de după derby. „Nu vreau să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și el”

Istvan Kovacs și Cristi Săpunaru au avut un schimb de replici în timpul derby-ului FCSB-Rapid, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-1. Căpitanul giuleștenilor a acuzat după meci că „centralul” i-ar fi zis: „Te dau afară din țară”. Deranjat de acuzațiile lui Săpunaru, Kovacs a a dorit să îi răspundă rapidistului printr-o declarație publică, lucru rar întâlnit în arbitrajul românesc.

Istvan Kovacs, răspuns tranșant la acuzațiile lui Săpunaru: „Nu vreau să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și el”

Pe lângă specatacolul fotbalistic oferit aseară de cele două formații pe Arena Națională, în derby-ul dintre FCSB și Rapid au fost și câteva decizii extrem de importante de ale arbitrilor în economia partidei. Două penalty-uri acordate de Istvan Kovacs, câte unul pentru fiecare echipă și un cartonaș roșu arătat lui Morais sunt deciziile care au influențat soarta meciului, însă toate au fost luate corect de „centralul” din Carei.

Cristi Săpunaru a avut la un moment dat, în prima repriză, un schimb de replici mai dur cu Istvan Kovacs, după un fault pe care l-a comis asupra lui Tănase și în urma căruia a primit cartonaș galben. După partidă, căpitanul Rapidului a acuzat că arbitrul de centru l-ar fi amenințat că „îl dă afară din țară”.

Eu mi-am dorit să vorbesc cu arbitrul, dar nu se poate. Kovacs mi-a zis că putea să mă dea afară și din țară! În rest, nu am vorbit. Adică am încercat să purtăm un dialog, dar am vorbit cu mine, fiindcă nu primeam răspuns din partea lui.”, a spus Săunaru după meci.

Replica lui Kovacs nu a întârziat să apară. La o oră după terminarea partidei, „centralul” din Carei a ieșit public cu o declarație prin care îi răspunde jucătorului alb-vișiniu.

Nu este adevărat ce a spus domnul Săpunaru despre mine! Oricum, meciul meu este înregistrat și nu aș vrea să-l fac de rușine publicând discuția dintre mine și dânsul în momentul în care mă amenință spunând: ”Până la capăt nu o scoți cu mine! Îți arăt eu, o să vezi!” Astea au fost cuvintele lui. Eu i-am spus doar că n-o să tolerez asemenea comportament din partea nimănui.”, a replicat arbitrul din Carei, potrivit GSP.ro.

Istvan Kovacs raspunde atacurilor lui Cristi Sapunaru de dupa derby. „Nu vreau sa-l fac de rusine publicand discutia dintre mine si el”

Săpunaru, înger și demon pentru Rapid

În prelungirile primei reprize, la scorul de 1-0 pentru roș-albaștri, Cristi Săpunaru a fost faultat în careu de Radunovic, iar Kovacs dictează penalty pentru giuleșteni. Tot Săpunaru este cel care execută lovitura de la 11 metri, pe care o și transformă.

În prelungirile reprizei secunde, când meciul părea că se va termina la egalitate cu același scor de la pauză, Săpunaru comite o eroare gravă în careu. Îi pune o piedică lui Ianis Stoica, gest de neînțeles pentru experiența căpitanului alb-vișiniu. „Centralul” dictează lovitură de la 11 metri pentru roș-albaștri și este transformată cu sânge rece de Tănase, care a ajuns astfel la 9 goluri marcate pentru FCSB în acest sezon. După doar două minute, vicecampioana închide tabela prin reușita lui Ianis Stoica, la capătul unui contraatac fulger care i-a surprins descoperiți pe rapidiști.

Urmăriți Impact.ro și pe