ÎPS Teodosie, trimis înapoi în carantină. Decizia pe care au luat-o judecătorii

Nicu Stan 27.01.2022, 13:51

ÎPS Teodosie a fost trimis înapoi în carantină. Decizia pe care au luat-o judecătorii. ÎPS Teodosie trebuie să stea în carantină până pe data de 29 ianuarie, pentru că s-a întors din Iordania și nu este vaccinat împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, timp de mai multe zile, ierarhul a încălcat carantina, pentru asta fiind amendat de trei ori într-o zi.

ÎPS Teodosie a cerut judecătorilor anularea carantinei. Ce au decis aceștia

ÎPS Teodosie a fost trimis înapoi în carantină, până pe 29 ianuarie, au hotărât judecătorii care au respins cererea de anulare făcută de către fața bisericească. Pe 24 ianuarie, poliţiştii din Constanța l-au amendat de trei ori pe ÎPS Teodosie pentru încălcarea carantinei.

Arhiepiscopul Tomisului a participat la mai multe evenimente publice, transmise live chiar de Arhiepiscopie. De asemenea, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au anunţat, pe 25 ianuarie, că Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va contesta decizia de carantinare şi va contesta şi cele trei amenzi primite.

IPS Teodosie a fost amendat de 3 ori intr-o zi
IPS Teodosie a fost amendat de 3 ori intr-o zi

Judecătorii au repsins cererea lui ÎPS Teodosie

Astfel, joi, 27 ianuarie 2022, judecătorii Judecătoriei Constanţa au respins cererea arhiepiscopului de anulare a deciziei de carantinare, scrie ziuadeconstanţa.ro. Avocatul ierarhului a anunţat că va ataca în apel decizia.

Prima amendă a fost luată de ÎPS Teodosie în timp oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. Pentru că a ieșit în plublic și nu a stat în carantină polițiștii l-au sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ÎPS Teodosie a primit amenzi în valoare de 3000 de lei

A doua sancţiune, tot în valoare de 1.000 de lei, a venit după ce ÎPS Teodosie a participat la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor și desfășurată pe faleza Cazinoului din Constanța.

Cea de-a treia amendă, adică ultima din ziua de 24 ianuarie, i-a fost dată Arhiepiscopului Tomisului în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis, unde acesta a participat la conferinţa “România, vechea vatră a Europei”, susţinută de către Acad. Prof. Constantin Barbu.

ÎPS Teodosie a sfidat constant restricțiile impuse de pandemie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie a sfidat constant regulile impuse da autorități în timpul pandemiei. Ultima oară s-a făcut remarcat de Bobotează când a anunțat că slujba va avea loc în Portul Tomis, fiind aşteptate 20.000 de persoane.

Întrebat dacă aglomerația nu va fi periculoasă, având în vedere că ne aflăm în pandemie, IPS Teodosie a declarat că „aghiasma nu infectează, nu este periculoasă”. ÎPS Teodosie a mai spus că dacă anul trecut nu ne-am infectat peste 10.000, câți au fost la Bobotează, nici anul acesta nu vom avea cazuri.

Urmăriți Impact.ro și pe