Ion Țiriac , victorie imensă. De trei ani aștepta miliardarul să intre în legalitate

Andrei Cezar 18.08.2020, 15:26
Ion Țiriac , victorie imensă. De trei ani aștepta miliardarul să intre în legalitate

Victorie imensă pentru Ion Țiriac și echipa sa din conducerea Federației Române de Tenis. Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, printr-o hotărâre definitivă, că punctul de vedere al FRT cu privire la legalitatea actelor ce au fost emise de conducerea Federației este legal, iar în acest context războiul juridic împotriva lui Marius Vecerdea și a Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) a fost câștigat de actuala conducere.

Victorie imensă pentru Ion Țiriac. Decizia de intrare în legalitate, așteptată de trei ani

Potrivit unui comunicat al frt.ro, Ministerul Tineretului și Sportului a susținut în repetate rânduri că refuză finanțarea pentru Federația Română de Tenis, pe motiv că persoanele din conducerea Federației nu dețineau avizul MTS și nu erau înscrise în registrul federațiilor. Această teorie a dus la sistarea orcărei finanțări din partea statului, timp de trei ani de zile, în tenisul românesc, decizie ce a avut ca efecte înregistrarea de ”pierderi uriașe pentru proiecte esențiale, îndeosebi privind sectorul juvenil.”

Din luna noiembrie 2019, FRT are o structură de conducere validată și de instanțele judecătorești, nu numai de cluburile afiliate. Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a noilor organe de conducere ale FR de Tenis, așa cum au fost votate de Adunarea generală extraordinară de alegeri din data de 19 iunie.

În același timp, magistrații au respins ca nefondate cererile de intervenție ale cluburilor de tenis care nu au fost de acord cu noua conducere, respectiv Pamira Sibiu, Olimp și Triumf.

Marius Vecerdea

Marius Vecerdea, principalul contestatar al conducerii FRT, nu a obținut nicio funcție de conducere

În cadrul Adunării generale a FRT de pe data de 19 iune, Ion Țiriac a fost ales în funcția de președinte cu 32 de voturi pentru. Pentru cele patru posturi de vicepreședinte au fost aleși George Cosac (34 voturi), Răzvan Itu (28 voturi), Alina Cercel-Tecșor (28 voturi) și Adrian Marcu (23 voturi).

Deși a candidat atât pentru funcția de președinte cât și pentru cea de vicepreședinte al Federației, Marius Vecerdea a înregistrt un rezultat rușinos și nu a prins niciuna din liste, potrivit prosport.ro.

Reprezentanții noii conduceri a FRT au declarat că vor face toate demersurile pentru ca persoanele care au blocat activitatea în tot acest timp să fie trase la răspundere.

„Timp de 3 ani de zile, tenisul românesc a fost sabotat în baza unei invenții birocratice. După 3 ani de zile, Instanța Supremă a României a confirmat că respectiva invenție era o nelegalitate, care a blocat efectiv dezvoltarea tenisului românesc. Vom face toate demersurile posibile pentru a angaja răspunderea persoanelor care au comis această nedreptate” a spus George Cosac, potrivit prosport.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe