Ion Țiriac urcă în topul miliardarilor lumii. Ce loc ocupă acum fostul tenismen român

Iancu Andreea 03.03.2021, 17:08
Ion Țiriac urcă în topul miliardarilor lumii. Ce loc ocupă acum fostul tenismen român

În timp ce pandemia a afectat grav situația financiară a multor români și nu numai, cei mai bogați oameni de pe planetă au înregistrat creșteri substanțiale în conturi. Printre aceștia se numără și Ion Țiriac, care urcă în topul miliardarilor lumii după ce veniturile sale s-au mărit considerabil în ultima perioadă.

Pe ce loc urcă Ion Țiriac în topul miliardarilor lumii

Averea lui Ion Țiriac însuma 1,2 miliarde de euro până anul trecut, însă aceasta a crescut semnificativ în ciuda pandemiei, motiv pentru care afaceristul urcă în topul miliardarilor lumii. Potrivit informațiilor furnizate de profit.ro, Țiriac are în prezent o avere de 1,5 miliarde de euro, după ce a adăugat 300 de milioane de euro în conturile sale în anul care a marcat Globul. În urmă cu un an de zile, fostul tenismen se clasa pe locul 2,276 în topul celor mai bogați oameni ai lumii.

Clasamentul, în care se regăsesc 3.229 de miliardari din 68 de țări, îl are în prezent pe Ion Țiriac pe locul 2,238 în topul celor mai bogați oameni ai lumii, după ce averea sa a crescut. Printre cei alături de care miliardarul român concurează în privința situației financiare se numără și Jeff Bezos, care deține Amazon, fondatorul Tesla, Elon Musk și Bernard Arnault.

Ion Țiriac are o colecție impresionantă de mașini
Ion Țiriac are o colecție impresionantă de mașini

Fostul tenismen este un colecționar de mașini. Cum a reușit miliardarul să uite două Ferrari într-un garaj, timp de 10 ani

Ion Țiriac nu este doar un afacerist care a reușit să se implice în proiectele potrivite astfel încât să obțină venituri colosale, ci are și pasiuni costisitoare, care l-au făcut celebru. În cadrul Țiriac Collection, o expoziție de bolizi de lux, ce poate fi vizitată inclusiv de publicul amator și pasionat de mașini, miliardarul și-a expus sute de automobile de colecție, unele dintre acestea fiind în serie limitată în lume. Un astfel de model este CLK DTM AMG, o mașină produsă de Mercedes-Benz în 2006, într-un număr de numai 180 de exemplare. Bolidul este celebru printre nume mari ai competiției de Formula 1, Juan Pablo Montoya, Mika Hakkinen, Jenson Button sau Kimi Raikkonen deținând un astfel de model.

Având în vedere colecția impresionantă de mașini a miliardarului, Țiriac a dezvăluit că a reușit chiar să uite de unele dintre acestea într-un garaj, în urmă cu mai mulți ani. Astfel, două bijuterii marca Ferrari au stat tip de 10 ani parcate, fără ca Ion Țiriac să le mai folosească.

Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari. Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni.

Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: „Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?”. Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineața până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele, a declarat Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...