Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. „Un pic de respect ar trebui să aibă”

Gabriel Peneș 12.09.2022, 11:47
Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. „Un pic de respect ar trebui să aibă”

Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. Miliardarul de 83 de ani a adus un nou turneu WTA în București. Competiția are premii totale de 115.000 de dolari și se desfășoară în această săptămână, beneficiind de prezența Soranei Cîrstea (38 WTA) și Irinei Begu (41 WTA). La o conferință de presă ce a prefațat turneul WTA 125, Ion Țiriac și-a spus opinia, într-un fel întortocheat, despre recentul divorț al Simonei Halep de Toni Iuruc.

Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc

Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. Omul de afaceri a reușit să creeze un nou eveniment important pentru tenisul românesc. Săptămâna aceasta se desfășoară în București prima ediția a Tiriac Foundation Trophy, competiție WTA 125, la care participă Sorana Cîrstea și Irina Begu, două jucătoare din Top 50 mondial.

Ion Țiriac a explicat de ce a inițiat această competiție și care îi sunt obiectivele de viitor în legătură cu posibile turnee mai importante, ATP și WTA, din Capitală.

„Undeva trebuie să începem şi noi din nou. Am fost opriţi de ceva vreme de faptul că nu avem o arenă de tenis şi nu o avem nici în ziua de azi. Încercăm cât de repede se poate să fabricăm o arenă la Otopeni, până atunci ne descurcăm cu ce putem aici (n.r. – la Centrul Naţional de Tenis), făcând lego-uri pentru a avea 1.500 de locuri. Vreau să mulţumesc jucătoarelor române, în special celor din top 100, care participă la acest turneu. Pentru că dacă devine un turneu tradiţional viitorul lui eu îl văd foarte simplu.

Eu încerc să ajung la un turneu 500 ATP, având în vedere că turneul de la Belgrad ar trebui să se întoarcă în România în 2024 (n.r. – fostul Năastase Țiriac Trophy, mutat de miliardar la Budapesta, apoi vândut pentru 5 ani fratelui lui Novak Djokovic). Mai mult de atât, fiind proprietarul unei jumătăţi a turneului din Elveţia, de la Geneva, oarecum sunt de acord cu ATP-ul că dacă le dau două turnee de 250 pot obţine unul de 500. Nu am încă două de 250, am unul şi jumătate, încerc să fac rost şi de jumătatea cealaltă. La WTA cred că e mai uşor să îmi vândă ei direct un turneu 250… şi vedem cum ajungem şi acolo la un turneu de 500”, a spus Ion Țiriac într-o conferință de presă ce a prefațat turneul de la București.

Ion Țiriac, reacție încurcată după divorțul Simonei Halep de Toni Iuruc. Un pic de respect ar trebui să aibă
Simona Halep și Toni Iuruc au divorțat cu două luni înainte de două evenimente importante: cununia religioasă și nunta ce era programată să se desfășoare la Cazinoul din Sinaia pe 13 noiembrie

„Un pic de respect ar trebui să aibă”

Cu aceeași ocazie, Ion Țiriac s-a referit și la schimbarea uriașă din viața personală a Simonei Halep. Aceasta a divorțat „pe repede înainte” de Toni Iuruc. Despărțirea a fost oficializată pe 8 septembrie, cu o săptămână înainte ca cei doi să sărbătorească un an de la cununia lor civilă. În plus, ei aveau programate, pe 13 noiembrie, cununia religioasă și nunta.

În afară de prezența la notar, unde a ignorat presa, singura reacție publică a Simonei Halep a fost un mesaj scurt postat pe o rețea socială.

„Eu și Toni am decis de comun acord să mergem fiecare pe drumul său. Am rugămintea ca presa să ne respecte intimitatea și să trateze cu decență și dicreție acest subiect”, a scris Simona Halep pe InstaStory.

„Am fost prin Africa”

Ion Țiriac a avut un comentariu ușor straniu, într-o formulare întortocheată, când s-a referit la acest lucru. Miliardarul a dat de înțeles, totuși, că o persoană publică, așa cum este și Halep, trebuie să aibă ceva mai mult respect față de fanii săi și să împartă cu aceștia și lucrurile mai puțin bune din cariera și viața lor.

„Însă nu pot eu să-mi dau o părere despre ceva care un om face sau nu face când închide ușa. Un pic de respect ar trebui să aibă persoana publică, pentru că persoana publică are datoria să împartă în toate punctele de vedere numai binele, ca și în treburile în care nu-i convine pentru că de aceea e persoană publică. Treaba asta are și o graniță pe undeva, ar trebui atunci când închidem ușa să respectăm pe toată lumea”, a spus Țiriac, citat de playsport.ro.

Țiriac a mai precizat că n-a mai vorbit cu Halep de 2-3 luni și că a fost ocupat cu vânătoarea prin Namibia, unde deține o proprietate de multe milioane de euro.

„Eu nu am vorbit cu Simona nici la telefon, nici personal de 2-3 luni de zile. Am fost prin Africa, elefanți, animale, crocodilul era să mă mănânce, cobra, am mâncat-o eu după aia”, a mai spus Ion Țiriac.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....