Ion Țiriac, președintele Federației Române de tenis, anunț îngrijorător: “După Halep, mi-e tare frică că ne ducem în neant”. Ce semnal de alarmă trage acesta

Raluca Juncu 16.10.2019, 18:10
Ion Țiriac, președintele Federației Române de tenis, anunț îngrijorător: “După Halep, mi-e tare frică că ne ducem în neant”. Ce semnal de alarmă trage acesta

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis a adus critici dure la adresa guvernanților despre care spune că nu gestionează corespunzător sportul românesc, făcând referire în principal la tenisul din România.

„Dacă mâine dimineață eu aș fi ministrul sportului, în prima ședință de guvern m-aș urca pe masă, vorbesc serios, și le-aș spune dacă nu le este rușine cu 0,0048%. Nu m-aș da jos de pe masă până când nu aș obține 1%. Ăștia suntem, cu ăștia defilăm”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unei conferințe de presă, susținută ieri la Cluj.

Ion Țiriac: „Eu nu vreau sa ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica”

„Eu nu vreau sa ajungă tenisul ce a ajuns gimnastica. Problema este extraordinar de gravă, pentru că nu îi pasă nimănui pe unde ajunge sportul. După Halep, mi-e tare frică că ne ducem în neant dacă nu se fac niște centre federale”, a spus Ion Țiriac, citat de gsp.ro.

Miliardarul român a făcut o paralelă între modul în care erau gestionate activitățile din industria de sport, în anii de dinaintea căderii regimului comunist și situația actuală a sportului românesc. Octogenarul este de părere că deși în vremea dictaturii comuniste existau mai multe restricții, sportul românesc, per ansamblu, era cu mult mai bine gestionat comparativ cu perioada din prezent.

Ion Țiriac și Simona Halep

„Dacă mâine dimineață eu aș fi ministrul sportului, în prima ședință de guvern m-aș urca pe masă, vorbesc serios, și le-aș spune dacă nu le este rușine cu 0,0048% (n.red. Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului constituie 0,0048% din bugetul de stat). Nu m-aș da jos de pe masă până când nu aș obține 1%. Ăștia suntem, cu ăștia defilăm”, a declarat Ion Țiriac în cadrul unei conferințe de presă, potrivit aceleiași surse.

Miliardarul Ion Țiriac, a cărui avere este estimată la 1,1 miliarde de dolari (potrivit Topului Internațional Forbes) a felicitat-o pe Simona Halep în contextul în care astăzi, tenismena a anunțat că va relua colaborarea cu antrenorul  Darren Cahill. Mentorul Simonei Halep este de părere că revenirea antrenorului de origine australiană în echipa tenismenei se poate dovedi una de bun augur, întrucât îi va oferi mai multe avantaje. Simona Halep (28 de ani) va relua oficial colaborarea cu Darren Cahill începând cu anul următor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe