Ion Iliescu, mesaj emoţionant după moartea lui Ivan Patzaichin. Fostul preşedinte: „Adio!”

Nicu Stan 07.09.2021, 07:53
Ion Iliescu, mesaj emoţionant după moartea lui Ivan Patzaichin. Fostul preşedinte: „Adio!”

Ion Iliescu, fost președinte al României, a transmis un mesaj emoţionant după moartea lui Ivan Patzaichin. Fostul preşedintes spune că Ivan Patzaichin, decedat duminică, a fost, mai întâi de toate, un OM şi pentru asta a fost iubit şi admirat de toată lumea.

Ion Iliescu, mesaj cutremurător pentru Ion Patzaichin. ”Era un adolescent slăbuţ, fragil”

Fosul președinte al României, Ion Iliescu, a trasnmis un mesaj cutremurător după moartea lui Ion Patzaichin.

Ion Iliescu spune că marele sportiv a fost mai întâi de toate om, lucru pentru care a fost iubit și admirat de toată lumea. Veste morții marelui sportiv l-a îndurerat profund pe fostul președinte.

Ivan Patzaichin a decedat la 71 de ani
Ivan Patzaichin a decedat la 71 de ani

Mesajul lui Ion Iliescu

”Am aflat cu deosebită tristeţe vestea încetării din viaţă a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion naţional, european, mondial şi olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului.

Fire generoasă, şi-a dedicat viaţa, după retragerea din activitate, transmiterii experienţei acumulate în timp către tinerele generaţii, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme. A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învăţat să se implice, la rândul lor, în viaţa societăţii”, a scris Ion Iliescu pe blogul său, mesajul purtând titlul ”Adio, Ivan!”.

Cum l-a cunoscut Ion Iliescu pe Ivan Patzaichin

De asemenea, fostul președinte îşi aminteşte că pe Ivan Patzaichin l-a cunoscut când a fost recrutat pentru sportul de performanţă după câteva concursuri în Delta Dunării.

”Era un adolescent slăbuţ, fragil şi toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat, care s-a urcat cu siguranţă în barcă, câştigând cursa. Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat şi conducerea Federaţiei Române de Kaiac-Canoe.

Ivan Patzaichin, un sportiv tenace

Un sport care educă şi formează caractere. În acea perioadă a fost construită baza de antrenament de la Bascov, lângă Piteşti. Iar rezultatele s-au cunoscut. Am admirat tenacitatea şi fermitatea cu care Ivan şi-a urmărit proiectele, care s-au adresat în special copiiilor şi tinerilor.

Nu a uitat de unde a plecat, şi nu i-a uitat pe cei care au contribuit la reuşitele sale”, a mai scris fostul preşedinte Ion Iliescu.

Ivan Patzaichin, un OM

În plus, fostul președintele precizează că, mai presus de orice, Ivan Patzaichin a fost un OM, motiv pentru care a fost iubit şi admirat.

”Moştenirea lui sportivă este consistentă şi face parte din tezaurul de valori simbolice al României. Transmit sincerele mele condoleanţe familiei şi prietenilor lui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, și-a încheiat Ion Iliescu mesajul.

Urmăriți Impact.ro și pe