EXCLUSIV

Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 78 de ani. Irina Loghin a povestit cum îşi petrecea regretatul artist zilele de naştere: „Era ca la nuntă” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 25.01.2022, 18:05
Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 78 de ani. Irina Loghin a povestit cum îşi petrecea regretatul artist zilele de naştere: „Era ca la nuntă” EXCLUSIV

Ion Dolănescu ar fi împlinit astăzi 78 de ani, dacă nu s-ar fi stins din viață la doar 65 de ani, în martie 2009. Irina Loghin a vorbit pentru impact.ro despre chipul mai puțin știut al aceluia alături de care a încântat de multe ori sufletele românilor. „Era ca la nuntă, cu zeci de invitați, iar el o gazdă admirabilă, foarte galant și cu multă răbdare pentru fiecare invitat în parte”, povestește aceasta.

Cum își făcea Ion Dolănescu zilele de naștere. Irina Loghin: „Chema câte 50-60 de invitați”

Irina Loghin îl regretă și astăzi pe fostul ei partener de scenă, Ion Dolănescu. Acesta ar fi împlinit marți, 25 ianuarie, 78 de ani, dacă nu s-ar fi stins din viață la doar 65 de ani, în martie 2009. Îndrăgita solistă a vorbit cu impact.ro despre chipul mai puțin știut al aceluia alături de care a încântat de multe ori sufletele românilor.

„Ion Dolănescu era de o generozitate extraordinară. Te ajuta cu aproape tot ceea ce-i cereai. Nu conta dacă era o sumă de bani sau dacă îi cereai să te ajute la un anume cântec. Sunt foarte rare asemenea persoane, vă asigur! Iar Ion Dolănescu făcea parte dintre ei. Însă puțini îi cunoașteau adevărata față. Fiindcă aparent era plin de el. Dar asta a fost mereu o imagine falsă pe care mulți din jurul său și-au construit-o despre el. Adevărul a fost întotdeauna cu totul altul! Poate chiar el regreta acest lucru, dar nu voi ști asta niciodată. Însă trebuia să știi să ajungi la adevărata sa față”, susține Irina Loghin pentru impact.ro.

Ion Dolanescu ar fi implinit azi 78 de ani
Ion Dolanescu ar fi implinit azi 78 de ani

„Chema vreo 50 sau de 60 de invitați la el acasă”

Irina Loghin spune că Ion Dolănescu parcă se transforma în zilele sale de naștere:

„În fiecare an, de ziua lui de naștere, cred că nu exagerez dacă spun că era într-un fel ca la nuntă. Chema vreo 50 sau de 60 de invitați la el acasă. Avea și condiții, fiindcă reușise să aibă o casă foarte încăpătoare. Și cred că nu lipsea mai nimeni dintre cei pe care-i invita. Și asta nu se datora faptului că se pregătea ca la carte, cu tot felul de bunătăți. Deși nici chestiunea asta nu era puțin lucru! Se adaugă însă faptul că ne era drag să petrecem timpul împreună. Ziua lui era una dintre puținele ocazii din an în care ne reîntâlneam și discutam despre una sau alta!”.

Era o gazdă desăvârșită

În plus, mai adăugă Irina Loghin, Ion Dolănescu era o gazdă absolut desăvârșită.

„Mai toată ziua cânta! Așa că, de ziua lui de naștere, ne surprindea cu tot felul de melodii pe care nu le cunoaștem în repertoriul său. Venea cu melodii din copilărie sau cu melodii cu mesaj haios, de ne tăvăleam toți de râs. Avea un haz aparte, pe care nu i l-ai fi bănuit la prima vedere. Sau cânta unoeri chiar melodii satirice, dezvăluindu-ne un alt Ion Dolănescu, pe care puțini, foarte puțini, l-ar fi intuit! Ce mai, aveam parte de o întâlnire de vis, care se prelungeau de multe ori. Iar el avea multă răbdare cu fiecare dintre invitații săi. Și era foarte galant. L-am și întrebat o dată de unde își ia toată răbdarea aia, dar nu mi-a răspuns! Doar mi-a zâmbit!”, a continuat Irina Loghin să deapene firul amintirilor sale de neuitat.

„Mi-e dor de el”

Pentru Irina Loghin, Ion Dolănescu rămâne genul de artist cu „un talent enorm, hăruit din plin de bunul Dumnezeu și plecat mult prea devreme dintre ai săi”.

„E păcat că s-a dus așa de repede, totuși. Mi-e dor de el, așa cum mi-e dor și de Benone Sinulescu. Fără ei doi, Ion Dolănescu și Benone Sinulescu, cu toții suntem mult mai săraci!”, a conchis aceeași Irina Loghin.

Ion Dolănescu (1944-2009) este unul dintre interpreții cu totul aparte ai cântecului popular din România, în jurul căruia s-a creat o adevărată legendă, el interpretând ca puțini alții zeci de melodii, intrate de mult în memoria publică. Maria Ciobanu, o altă voce de aur a cântecului popular, i-a fost pentru o perioadă parteneră de viață.

Urmăriți Impact.ro și pe