Ion Cristoiu și Dan Diaconescu relansează una dintre cele mai vechi televiziuni din România

Ion Cristoiu și Dan Diaconescu relansează una dintre cele mai vechi televiziuni din România

Mulți își amintesc de televiziunea Tele 7 abc, care a prins la public cu emisiunile difuzate după Revoluția din 89. Din păcate, aceasta s-a închis după câțiva ani de difuzare, dar se pare că Dan Diaconescu și Ion Cristoiu o relansează. Despre ce este vorba?

Ion Cristoiu și Dan Diaconescu vor să relanseze unul dintre cele mai vechi posturi TV

După Revoluția din 89 au început să apară mai multe posturi de televiziune independente în România, printre care și Tele 7 abc. Aici s-au lansat mai multe vedete care sunt și acum pe micile ecrane, precum: Mircea Badea, Teo Trandafir, Mihaela Rădulescu, Andreea Berecleanu, Dan Diaconescu, dar și Florin Călinescu. Potrivit informațiilor de pe cancan.ro, Tele 7 abc urmează să se relanseze, unul dintre șefi fiind Dan Preda, un jurnalist de presă scrisă, cunoscut în mare parte pentru activitatea sa. De asemenea, totul va începe de la zero, așa că salariile nu vor fi foarte mari, mai ales că noul Tele 7 abc nu este încă pe cablu.

În grila de programe a noului post se află și o emisiune care stârnește amuzamentul, pe nume ”Ședința de partid”, o emisiune politică, de campanie, bazată pe fostele ședințe de partid dinaintea anului 1989. De astfel, zvonurile spun că Dan Diaconescu ar fi și el pe lista celor care au investit în noul post, sau vor să își producă o nouă emisiune. Cert este că, după ce s-a discutat care sunt vedetele noului post TV, Ovidiu Ioanițoaia și Ion Cristoiu își vor face apariția. Pe partea mondenă însă, vor fi mai multe discuții cu ziariste, printre care și Ioana Popescu. De asemenea, nici Adrian Ungureanu nu va lipsi de pe postul TV, care ar urma să modereze un late night show pe partea de cărți.

Ion Cristoiu și Dan Diaconescu relansează una dintre cele mai vechi televiziuni din România

Ion Cristoiu și Dan Diaconescu relansează una dintre cele mai vechi televiziuni din România

Cum a apărut Tele 7 abc

Tele 7 abc a fost printre primele posturi de televiziune din România. Acesta a început să transmită în anul 1994, iar primul sediu a fost înființat în București, pe Calea Victoriei nr.155, la etajele 10 și 11. Patronii de atunci erau Paul Opriș, Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram. De astfel, Tele 7 abc a fost realizată după un concept făcut de Mihai Tatulici. Acesta a demisionat însă un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV. Din nefericire, postul a fost închis definitiv în anul 2004.

„Când am anunțat că revenim cu Tele7abc lumea a reacționat foarte bine, multă lume vrea să se implice”, a declarat unul dintre directori, potrivit sursei citate de mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI