Inundațiile au făcut ravagii în Craiova. Meteorologii au anunțat Cod roșu de ploi torențiale și vijelii VIDEO

Elena Avramescu 02.07.2022, 22:10
Inundațiile au făcut ravagii în Craiova. Meteorologii au anunțat Cod roșu de ploi torențiale și vijelii VIDEO

Vremea instabilă a creat ravagii în Craiova, unde mai mulți copaci au căzut în parcurile și multe acoperișuri au zburat din cauza vântului foarte puternic. În acest sens, primarul oraşului Lia Olguţa Vasilescu a facut apel la cetăţeni să sune la telefonul cetățeanului 0251/984 în caz de nevoie.

Străzi inundate în Craiova

Update sâmbătă, 2 iulie 2022, ora 22:00. Noi imagini cu potopul din Craiova au apărut pe internet. Străzile au fost inundate și mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt.

ŞTIREA INIŢIALĂ

„Atenție! Este cod ROȘU de ploaie și vânt în Craiova! Am închis parcurile și am oprit circulația tramvaielor. Am suplimentat numărul de autobuze. Avem deja mai mulți copaci căzuți și mai multe acoperișuri căzute! Am închis pasajele. La Titulescu se circula doar pe partea supraterană! Circulați cu atenție! Daca aveți probleme deosebite, sunați la telefonul cetățeanului 0251/984”, a transmis edilul Craiovei.

În plus, primăria Craiova a rugat cetățenii să evite deplasările, chiar și după încetarea furtunii.

„Rugăm cetățenii să evite deplasările chiar și după furtună. Sunt probleme mari în următoarele zone: Rovine, pe strada Stoilov, pe strada General Dragalina, pe bulevardul Carol“, au transmis reprezentații municipalității.

În cele 50 de minute cât a ţinut urgia naturii au fost înregistrate mai mult de 70 de apeluri la 112.

Sistemul de canalizare a cedat în Craiova

Pompierii din Dolj au fost nevoiți să intervină în urmă cu două nopți în Craiova și Băilești, acolo unde a plouat torențial. Astfel că apa a intrat în curți și în subsoluri iar copacii rupți de vânt au blocat mai multe străzi. În Craiova, printre clădirile inundate se află un muzeu și un centru comercial.

În Craiova, sistemul de canalizare al orașului a cedat, iar mașinile au rămas blocate pe străzi. În plus, principalele pasaje au fost inundate, iar șoferii au avut nevoie de ajutorul pompierilor să își scoată mașinile. De aceea, autoritățile au închis mai multe zone din oraș.

„Toate pasajele au fost degajate de cantitățile mari de apă de angajații CAO, deci se circulă în condiții normale. În continuare, angajații RAADPFL degajeaza carosabilul de copacii care au căzut, iar angajații Salubrității mătură orașul. Nu mai sunt probleme de circulație nici în zona canalului Râului, care a depășit cota de avarie, după o ploaie care a ajuns la peste 50 litri/mp.

De asemenea, am dispus închiderea străzii Bibești și a pasajului Titulescu, pe o porțiune, pe care dorim să le verificăm cu atenție, fiindcă bănuim că debitul mare de apă a produs fisuri în conductele de canalizare”, a spus pe Facebook primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Se pare că furtunile cu grindină au lovit mai multe localități din județul Dolj, iar în localitatea Urzicuța, grindina a distrus toate culturile și pomii fructiferi. În doar câteva minute, pe jos s-a format un strat gros de gheață.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...