Întrecere inedită în Siberia, concurs de săpat morminte. Recordul cu care s-a câștigat

Nicu Stan, Alexandra Chiric 30.05.2021, 21:35
Întrecere inedită în Siberia, concurs de săpat morminte. Recordul cu care s-a câștigat

Întrecere inedită în Siberia, concurs de săpat morminte. Recordul cu care s-a câștigat. Concursul s-a desfășurat strategic, în apropierea unei morgi.

Concurs ciudat în Rusia. Groparii se întrec care sapă mai repede un mormânt. Cât este marele premiu

O întrecere mai puțin obișnuită a avut loc în Siberia, unde s-a organizat un concurs de săpat morminte.

Astfel, cei mai vașnici gropari din Siberia și-au ascuțit lopețile și le-au pus la lucru testându-și priceperea la săpat morminte. Ca munca lor să nu fie în van, concursul s-a desfălurat lângă o morgă din al treilea cel mai mare oraș din Rusia, Novosibirsk. Astfel, mormintele săpate își vor găsi cât de curând locatari.

Concursul groparilor are loc în fiecare an

Competiția ciudată se desfășoară în fiecare an și este organizată cu scopul de a crește prestigiul profesiei de gropar, precum și de a îmbunătăți performanțele la locul de muncă ale săpătorilor de morminte. În plus, concursul atrage generațiile mai tinere să îmbrățișeze o cariera în industria funerară, informează The Moscow Times.

Anul acesta, echipa din Omsk a câștigat premiul pentru primul loc, în valoare de 30.000 de ruble, ceea ce înseamnă aproximativ 400 de dolari, după ce a stabilit un nou record la săparea unui mormânt în mai puțin de 38 de minute.

Ce s-a urmărit în timpul concursului

Groparii din regiunile Tomsk și Novosibirsk, precum și din Republica Altai au fost, de asemenea, reprezentați la ciudatul eveniment.

Fiecare echipă formată a fost formată din doi bărbați și a trebuit să sape o groapă cu dimensiuni exacte, în care să încapă un coșciug. Pe lângă viteza săpării gropii, au fost evaluate și tehnica săpării, precum și precizia.

Unde s-a desfășurat ediția de anul trecut a concursului

Competiția de anul trecut, din 2020, a avut loc în orașul siberian Tomsk, iar câștigătorul a săpat un mormânt în mai puțin de 52 de minute.

Pe de altă parte, celebrii ghanezi care dansează pe muzică house cu un sicriu pe umeri au devenit virale anul trecut după ce BBC a difuzat un reportaj, în 2017, despre groparii dansatori din Ghana.

Înmormântări pe ritm de dans în Ghana

Groparii dansatori din Ghana au ajuns atât de populari în lume încât o companie din Hong Kong a creat figurine inspirate de purtătorii de sicrie, iar o alta piese lego. De asemenea, pe internet, ei au căpătat titlul de meme-ul anului 2020.

Scenele care au devenit virale reprezintă șase tineri de culoare, îmbrăcaţi în costume şi cu ochelari de soare, care dansează cu un sicriu pe umeri, totul pe muzică techno.

Tot mai mulți ghanezi vor înmormântări pe muzică

În ţară africană cu 30 de milioane de locuitori, tot mai mulţi locuitori sunt dispuşi să plătească pentru acest gen de înmormântare, la care nu se plânge, se dansează.

Urmăriți Impact.ro și pe