Intervalul de timp în care vor crește cazurile de covid la noi, conform lui Alexandru Rafila. „E un trend așteptat”

Badea Violeta 11.07.2022, 23:25
Intervalul de timp în care vor crește cazurile de covid la noi, conform lui Alexandru Rafila. „E un trend așteptat”

Numărul de cazuri de Covid a crescut alarmant, în ultima perioadă în România. Aproximativ 15.000 de cazuri noi s-au înregistrat în ultima săptămână, în țara noastră, anunță Ministrul Sănătății. Alexandru Rafila avertizează că situația se va agrava și mai mult în viitor. Acesta a spus exact cât timp va mai dura această creștere. Iată intervalul de timp în care se vor înmulți cazurile de coronavirus!

Ce a declarat Alexandru Rafila despre creșterea numărului de cazuri de Covid

România se confruntă din nou cu o creștere a cazurilor de Covid. Potrivit ministului Sănătății, aproape 15.000 de cazuri noi s-au înregistrat în ultima săptămână. iar situația s-ar putea înrăutăți în viitor.

Nu mai puțin de 14.943 de persoane au fost confirmate pozitiv cu cu SARS-COV-2 în ultima săptămână. Cifra este îngrijorătoare, ținând cont că este deja a treia săptămână în care numărul infectărilor se dublează. Potrivit datelor oficiale, aproape o treime dintre cei infectați sunt din București.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânala a numărului de cazuri, de la aproape 4000, 7.700 săptămâna trecută, iar acum 14.943”, a declarat Alexandru Rafila.

„E un trend așteptat. Această creștere va dura circa patru-cinci săptămâni, după care numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când va începe să se reducă.”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila, declaratii despre cresterea numarului de cazuri de Covid
Alexandru Rafila, declaratii despre cresterea numarului de cazuri de Covid

Ce le recomandă medicii persoanelor infectate

Faptul că numărul de cazuri de Covid a crescut se vede mai ales în spitale. În acest moment, 1.410 de persoane sunt internate, dintre care 86 se află la terapie intensivă.

„Sunt câteva locuri libere în fiecare zi care se ocupă imediat, pentru că este o adresabilitate nu crescută, foarte crescută. Din aproximativ 150 de pacienți care vin în fiecare zi, undeva 20-30 la sută au nevoie de internare.”, a declarat Adrian Marinescu, director medical la Matei Balș, potrivit stirileprotv.ro.

În acest context, medicii îi îndeamnă pe cei infectați să se izoleze și să respecte intervalul acela de cinci zile, astfel încât să nu transmită mai departe boala.

„În mod clar, când vorbim de o boală transmisibilă, prima regulă este să ne izolăm și intervalul acela de cinci zile trebuie să fie sfânt. E foarte important, pentru că altfel transmitem mai departe și putem transmite oamenilor care sunt vulnerabili.”, a spus directorul medical de la Matei Balș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...