Ingredientul secret pe care îl pun grecii în cafea. Așa va avea cel mai bun gust

Stan Filon 12.08.2023, 10:35
Ingredientul secret pe care îl pun grecii în cafea. Așa va avea cel mai bun gust

Toată lumea știe să facă cafea. Românii beau cafea la ibric de foarte mulți ani, așa că sunt experți. Ei bine, există o metodă însă mult mai gustoasă, pe care o stăpânesc foarte bine grecii. Vezi mai jos care este secretul.

Ingredientul secret pe care îl pun grecii în cafea

Românii care au mers în vacanță în Grecia știu ce gust are cafeaua acolo. Cafeaua grecească este o cafea puternică, servită cu spumă deasupra (kaimaki) și cu zaț în partea de jos a cănii.

Cafeaua grecească este o cafea pregătită din boabe de cafea măcinate foarte fin, fără filtrare. Grecii spun că pentru a avea o cafea cremoasă și gustoasă este nevoie de ”meraki”, ingredientul secret, care înseamnă, de fapt pasiune. Trebuie să aveți și ustensilele potrivite, respectiv un ibric și o ceașcă de 60-70 de mililitri.

Ingredientul secret pe care il pun grecii in cafea
Ingredientul secret pe care il pun grecii in cafea

Cu cât are mai multă spumă, cu atât este mai bună

Cât cât are mai multă spumă, cu atât este mai bună cafeaua. Această spumă trebuie să se mențină și în timpul servirii. Iată ce trebuie să faci: În primul rând, pentru a face cafea grecească, folosiți ceașca pentru a măsura apa necesară pentru fiecare ceașcă de cafea, astfel încât să aveți proporțiile potrivite.

Un mic secret este să nu amestecați cafeaua tot timpul, în timp ce este preparată. Se amestecă doar la început și apoi se lasă să se încălzească. Nu uitați ca, pe lângă cafea, să serviți un pahar rece cu apă și să vă bucurați de savoarea cafelei.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Cafeaua grecească este preparată în funcție de preferință și există patru tipuri principale. Pentru fiecare tip veți avea nevoie de cantități diferite de zahăr și cafea. Încercați rețetele de cafea de mai jos, pentru a afla care se potrivește gustului dvs.:

”Sketos” (simplu, fără zahăr): Dacă vă place cafeaua fără zahăr, adăugați doar 1 linguriță de cafea.

”Metrios” (dulce mediu): 1 linguriță de cafea, 1 linguriță de zahăr

”Glykos” (dulce): 1 linguriță de cafea, 2 linguri de zahăr

”Vary glykos” (cafea dulce extra-puternică): 3 lingurițe de zahăr și 2 lingurițe de cafea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...