Informația zilei despre Cristian Cioacă. Ce decizie s-a luat la 8 ani după dispariția Elodiei Ghinescu

Stan Filon 24.03.2022, 14:03
Informația zilei despre Cristian Cioacă. Ce decizie s-a luat la 8 ani după dispariția Elodiei Ghinescu

Vin vești bune pentru fostul polițist Cristian Cioacă! Acesta a inspășit deja 8 ani de închisoare din pedeapsa de 15 ani și 8 luni, iar anul acesta ar putea fi din nou un om liber. Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, iar vestea că ar putea fi eliberat a căzut ca un trăsnet asupra familiei avocatei, iar avocata victimei este consternată de această veste.

Avocata Elodiei Ghinescu se teme că Cristian Cioacă ar putea fi pus în libertate

Cristian Cioacă a avut un comportament foarte bun după gratii, a participat la diferite activități și a muncit, iar dosarul său de eliberare condiționată ar putea ajunge anul acesta în fața magistraților. Judecătorii vor decide dacă fostul polițist merită sau nu să fie pus în libertate. Avocatul familiei Ghinescu spune că instanța nu ar trebui să-i admită cererea de eliberare condiționată, ținând cont pentru ce a fost condamnat.

„În opinia mea, instanța nu ar trebui să îi admită o așa cerere, doar prin faptul că a executat fracția și că a avut un comportament bun în penitenciar. Comportamentul bun, adică un comportament normal, corespunzător, civilizat, faptul că a participat la diferite activități, cursuri, a muncit. Toate aceste lucruri îi aduc un număr de zile câștigate, considerate ca și executate. Având în vedere gravitatea infracțiunilor pentru care dumnealui a fost condamnat, instanța ar trebui să nu îi admită o astfel de cerere de liberare condiționată și să execute întreaga pedeapsă. Pentru că instanța nu este obligată să îi admită o astfel de cerere, este la hotărârea instanței de a-i admite sau nu o astfel de cerere de liberare”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru WOWbiz.ro.

Avocata Elodiei Ghinescu se teme ca Cristian Cioaca ar putea fi pus in libertate
Avocata Elodiei Ghinescu se teme ca Cristian Cioaca ar putea fi pus in libertate

Avocata lui Cristian Cioacă este pesimistă

 „În opinia mea, infracțiunile grave pe care dumnealui le-a comis și a fost condamnat, având în vedere poziția procesuală: nu a recunoscut niciuna dintre infracțiunile pentru care a fost condamnat, faptul că dumnealui a încercat, a șters urmele săvârșirii infracțiunilor, iar ca atare instanța nu ar trebui să îi admită o astfel de cerere. Să nu uităm că a omorât-o pe mama copilului dumnealui, că și-a lăsat copilul fără mamă, de la o vârstă fragedă, de doi ani și șapte luni. A încercat să șteargă urmele infracțiunilor, să nu uităm. A declarat-o dispărută, cei de la IPJ îl chemau la audieri, dumnealui era pe la Pitești, nu venea. A făcut foarte mult lucruri.  A înstrăina toate bunurile Elodiei. Copilul nu mai are un obiect, la momentul acesta, care să-i aducă aminte de mama sa. A încercat să șteargă din mintea copilului imaginea mamei. A făcut multe lucruri grave, de natură să nu i se admită o astfel de cerere de liberare. Instanța poate să-i admită sau poate să-i respingă. Este un atribut al instanței”, a mai spus avocata familiei Ghinescu.

Avocata lui Cristian Cioacă este însă mai pesimistă și nu se așteaptă că dosarul clientului său să ajungă pe masa judecătorilor anul acesta,pentru o eventuală eliberare condiționată, după cum a declarat avocatul Maria Vasii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...