Informația momentului pentru toți angajații. Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2024

Badea Violeta 01.02.2023, 13:13
Informația momentului pentru toți angajații. Cu cât ar putea crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2024

Vești bune pentru angajații din țara noastră. Oficialii iau în calcul o creștere a salariului minim pe economie începând de anul viitor. Este o propunere făcută de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Însă, aceasta ar urma să fie analizată în perioada următoare.

Salariul minim pe economie ar putea crește din nou

În prezent, salariul minim pe economie este de 3.000 de lei, după ce, începând cu prima zi a anului 2023, acesta a crescut cu 450 de lei. Vestea bună este că leafa românilor ar putea să crească, din nou, începând de anul viitor cu 1.000 de lei, ajungând astfel la valoarea de 4.000 de lei din 2024.

„Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou! Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat Adrian Câciu, la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul Finanțelor a spus că „o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

Citește și Salariul lui Carmen Iohannis s-a majorat. Procentul cu care au crescut veniturile soției președintelui României, câți bani încasează lunar ca profesor!

Adrian Caciu
Adrian Caciu a vorbit despre cresterea salariului minim pe economie, dar și despre pensii

Ce a declarat ministrul Finanțelor despre creșterea pensiilor

În cadrul aceluiași interviu, Adrian Câciu a vorbit și despre creșterea pensiilor. Oficialul a precizat că „tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”.

Totuși, ministrul Finanțelor a ținut, însă, să sublinieze că totul depinde și de evenimentele neprevăzute care pot apărea și care pot destabiliza economia.

„Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a mai precizat Adrian Câciu, potrivit aceleiași surse.

Citește și Tinerii părinții primesc 2000 de lei de la buget: soluția deșteaptă pentru încurajarea natalități introdusă într-un oraș din România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...