Îndemnul neobișnuit al OMS. ”Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate și convinse să se imunizeze”

Nicu Stan 26.11.2021, 21:03

OMS a făcut un îndemn neobișnuit. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că toate persoanele nevaccinate trebuie să fie identificate și convinse să se vaccineze împotriva coronavirusului. Mesajul este valabil pentru tot mapamondul.

Ce îndeamnă OMS vizavi de persoanele nevaccinate. ”Să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat”

OMS a informat că persoanele care nu sunt vaccinate este bine să fie căutate și convinse să se imunizeze împotriva virusului ucigaș.

Organizația Mondială a Sănătății a informat, în actuala conjunctură a pandemiei, că este prioritar „să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze„, a declarat joi Mike Ryan, reprezentant OMS, relatează EFE, scrie Agerpres.

OMS recomanda ca persoanele nevaccinate sa fie convinse sa se vaccineze
OMS recomanda ca persoanele nevaccinate sa fie convinse sa se vaccineze

Mesajul OMS, valabil pentru tot globul

Mesajul ar trebui să fie valabil la nivel global şi, „mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente„, a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe internet.

O altă prioritate, potrivit OMS, trebuie să fie „garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate„, a adăugat Mike Ryan.

Fiecare țară să reacționeze în funcție de rata de contagiere și piramida demografică

Reprezentantul OMS a făcut aceste comentarii după ce a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, ținând cont de faptul că fiecare șară a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

În plus, expertul irlandez a precizat că, chiar dacă există obiective comune precum cele citate mai sus, este de înţeles ca fiecare rețea națională de sănătate să adopte propriile sale măsuri, ținând cont de faptul că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în fiecare țară.

B. 1. 1. 529, o nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Africa de Sud

Pe de altă parte, recent, o altă variantă a coronavirusului a fost descoperită în Africa de Sud. Astfel, mai multe țări, printre care Germania, Anglia, Israel, au decis să interzică zborurile din Africa de Sud.

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită după un val de îmbolnăviri înregistrate în Gauteng, o zonă urbană care cuprinde Pretoria și Johannesburg. La început, s-a presupus că noile cazuri, având ca focar o Universitate, sunt cauzate din cauza creșterii numărului de persoane care socializează.

Noua tulpină ar putea avea o transmisibilitate sporită

Cu toate acestea, săptămâna aceasta, noua variantă a fost identificată ca fiind, de fapt, cauza potențială a creșterilor de cazuri. 90% din cazurile din ultimele săptămâni prezentau această tulpină, informează The Guardian.

”Ceea ce ne îngrijorează este faptul că această variantă ar putea să aibă nu doar o transmisibilitate sporită, deci să se răspândească mai eficient, dar ar putea, totodată, să fie capabilă să ocolească sistemul imunitar și protecția pe care o avem în sistemul nostru imunitar”, au anunțat oamenii de știință sud-africani.

Urmăriți Impact.ro și pe